Κυριακή 21 Μαίου 2017
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑΚυριακή 21 Μαίου 2017
  • ΧΩΡΟΣΜ.Γ.Φ.Ι. & Κέντρο ΓΑΙΑ
  • ΩΡΕΣ10 π.μ. - 3 μ.μ.
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΤην Πέμπτη 18 Μαίου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, καθώς και την Κυριακή 21 Μαίου, που το Μουσείο θα γιορτάσει την ΔΗΜ, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
F
T
P
G+

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017

                                                        

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2017 που φέτος έχει τίτλο: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας υπογραμμίζει το ρόλο του ως αρωγός της αρμονικής συμβίωσης όλων των οργανισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο θα παρουσιάσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Η Μετανάστευση των Οργανισμών». Στόχος του Προγράμματος είναι να βοηθήσει στη μείωση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, να δώσει έναυσμα για προβληματισμό και συζητήσεις και να καταλήξει στη διαπίστωση ότι πολιτισμένος είναι εκείνος που αναγνωρίζει στον άλλον το δικαίωμα να είναι διαφορετικός. Όλοι μοιραζόμαστε τα αγαθά αυτού του πλανήτη. Δεν μας ανήκει τίποτα και μας ανήκουν όλα ισότιμα. Όταν παραδεχθούμε και εφαρμόσουμε αυτή την αρχή, η συμπεριφορά μας θα γίνει λιγότερο αλαζονική, άρα λιγότερο βλαβερή για τον πλανήτη και το συνάνθρωπό μας.

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Σωματείο «Οι ΦΙΛΟΙ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας». Είναι βασισμένο στην ομώνυμη Μουσειοσκευή που ασχολείται με το φαινόμενο της μετανάστευσης από το πλαγκτόν μέχρι τις φάλαινες και από τους σπόρους μέχρι τον άνθρωπο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

1. Ξεναγήσεις στην καινούργια περιοδική Έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος»

Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής του ανθρώπου. Βρίσκονται παντού γύρω μας, στο φαγητό που τρώμε, στο σπίτι που ζούμε, όταν μετακινούμαστε, όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας… Η έκθεση έχει σκοπό να φέρει τον άνθρωπο κοντά στην πέτρινη φύση και να του γνωρίσει τις άπειρες χρήσεις των ορυκτών στην καθημερινότητά του. Σήμερα που ο πληθυσμός και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στη Γη, νέες χρήσεις των ήδη υπαρχόντων ορυκτών ανακαλύπτονται και μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή.

Δύο ξεναγήσεις, στις 11 π.μ. και 1 μ.μ. – Διάρκεια : 1 ώρα

2. Ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση του Μουσείου «Ανακαλύψτε την Άγνωστη Ελλάδα – Προστατευόμενες Περιοχές».

Η έκθεση εστιάζει σε 20 από τις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000 που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο.

Δύο ξεναγήσεις, στις 11 π.μ. και 1 μ.μ.– Διάρκεια: 1 ώρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Η Μετανάστευση των Οργανισμών»

Για παιδιά από 7 ετών και ενήλικες.

Ένα πρόγραμμα, από τις 11.30 π.μ. έως τη 1 π.μ. Με χαρτιά προτεραιότητας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Οι δύο μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου σας περιμένουν όπως πάντα για μία περιήγηση στον χώρο της φύσης και του περιβάλλοντος: η Έκθεση Φυσικής Ιστορίας με την συλλογή δειγμάτων Χερσαίας Ζωολογίας, Βοτανικής, Εντομολογίας, Υδροβιολογίας, Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας από όλο τον κόσμο και η διαδραστική Έκθεση του Κέντρου ΓΑΙΑ για μια πρώτη γνωριμία με τον πλανήτη Γη, με την ποικιλία των τοπίων του, της βλάστησης και του ζωικού πλούτου του και ειδικότερα, την επιρροή του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Σας περιμένουμε να περάσετε μία υπέροχη μέρα στο Μουσείο μας

Είσοδος ελεύθερη

Την Πέμπτη 18 Μαίου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, καθώς και την Κυριακή 21 Μαίου, που το Μουσείο θα γιορτάσει την ΔΗΜ, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ

Λεβίδου 13, Κηφισιά

Τηλ. 210 8015870

www.gnhm.gr