Η 3η ΟΜΙΛΙΑ – ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ – Αντώνης Μπαρτσιώκας

Η 3η ΟΜΙΛΙΑ – ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ – Αντώνης Μπαρτσιώκας

Η 3η ΟΜΙΛΙΑ – ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ – Αντώνης Μπαρτσιώκας

Διάρκεια: Τετάρτη 18 Απριλίου 2018
Χώρος: Κέντρο ΓΑΙΑ
Ώρες: 19:00 - 20:30
Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος
Διοργάνωση: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ολοκληρώνει την Τετάρτη 18 Απριλίου τη σειρά Ομιλιών-Μαθημάτων για το 2018 που φέρει τον γενικό τίτλο: «Εξέλιξη των Ειδών και Ανθρωπολογία», με την ομιλία του κ. Αντώνη Μπαρτσιώκα, Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα:

«Η Προέλευση και η Εξέλιξη του Ανθρώπου από Καταβολής Κόσμου»

Σ’ αυτή την ομιλία θα παρουσιαστούν πρώτα η φυσική εξέλιξη από τα στοιχειώδη σωματίδια της ύλης ως την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου, και στη συνέχεια οι κυριότεροι σταθμοί στην ανατομική εξέλιξη του ανθρώπου και οι σημαντικότερες καινοτόμες προσαρμογές του.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά).

Οι Oμιλίες-Mαθήματα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη

Οι ενδιαφερόμενοι που θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες, θα παραλάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8015 870, εσωτ. 555
Ωράριο: 10:00 – 15:00

Βιογραφικό

Ο Δρ Αντώνης Μπαρτσιώκας έχει σπουδάσει Βιολογία και Ωκεανογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανατομία και Παλαιοανθρωπολογία στην Ιατρική Σχολή του Guys’ & St. Thomas’s Hospitals του Πανεπιστημίου του Λονδίνου καθώς και Συγκριτική Ανατομία και Εξέλιξη Πρωτευόντων στο Universite Europeen de Primatologie, Strasbourg.
Είναι μέλος της ομάδας ανασκαφών στο σπήλαιο Αtapuerca της Ισπανίας και έχει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Έχει ανακαλύψει α) μία μέθοδο για τη μέτρηση του βαθμού απολιθώσεως σε οστά με περίθλαση ακτίνων Χ, β) ότι ο άνθρωπος της Ροδεσίας έπασχε από δηλητηρίαση μολύβδου, γ) ότι ο αρχαιότερος Νεάντερταλ στον κόσμο είναι στο Απήδημα της Μάνης, και δ) ότι ο αρχαιότερος ανατομικά σύγχρονος άνθρωπος της ΝΑ Ασίας είναι ο Wajak της Ιάβας. Περιέγραψε για πρώτη φορά τα οστά του Βασιλιά Φιλίππου Β’ που βρέθηκαν στον Τάφο Ι της Βεργίνας, διορθώνοντας μια πλάνη 40 χρόνων.

Φωτό: gr. pinterest. com