ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021

Η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο αυξήθηκε κατά 33% τους πρώτους δέκα μήνες του 2021, σε σύγκριση με τους πρώτους δέκα μήνες του 2020.
Η ανάλυση του Ινστιτούτου για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον του Αμαζονίου (Imazon), ενός ανεξάρτητου βραζιλιάνικου ερευνητικού ινστιτούτου, διαπίστωσε ότι ο Αμαζόνιος έχασε περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια στρέμματα δάσους από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο – τη χειρότερη τέτοια περίοδο της τελευταίας δεκαετίας – με σχεδόν 200.000 στρέμματα να χάνονται μόνο τον Οκτώβριο.

Η ανάλυση του Imazon έρχεται μετά τη συγκέντρωση παγκόσμιων ηγετών και αντιπροσώπων από σχεδόν 200 χώρες στη Γλασκώβη για τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26. Στη σύνοδο κορυφής, τα έθνη που κατέχουν πάνω από το 85% των δασών του πλανήτη δεσμεύτηκαν να τερματίσουν και να αντιστρέψουν την αποψίλωση και την υποβάθμιση της γης έως το 2030.

Η Βραζιλία υπέγραψε τη συμφωνία, μαζί με την Κολομβία, την Ινδονησία, τον Καναδά, τη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι οποίες διαθέτουν σημαντικές εκτάσεις δασών. Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι επίσης συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τμήματα του Αμαζονίου εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ότι απορροφούν, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποψίλωση των δασών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN, εδώ: 


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.