ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΑΪΤΑ: Θα ακολουθήσουν κι άλλες

ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΑΪΤΑ: Θα ακολουθήσουν κι άλλες

Στις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η βοτανική εκδρομή του Μουσείου στο βουνό Σαϊτάς στη βόρεια Πελοπόννησο. Μια χαρούμενη αλλά και … φιλοπερίεργη ομάδα 50 ατόμων από 6 έως 86 χρονών ανέβηκε τις πλαγιές τού του βουνού και θαύμασε τα σπάνια φυτά και την πλούσια βλάστησή του.

Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος μας και η άνοιξη μας υποδέχτηκε με τα ωραιότερα χρώματα της. Η Biebersteinia orphanidis, ο Άδωνις της Κυλλήνης και η Φριτιλάρια η ελληνική μας περίμεναν ανθισμένα. Μετά την κατάβαση η εκδρομή συνεχίστηκε με φαγητό για να πάρουμε και δυνάμεις και το απόγευμα μεταβήκαμε στην τεχνητή λίμνη Δόξα όπου θαυμάσαμε το μοναδικό τοπίο με το δάσος Μαύρης Πεύκης και τις βουνοκορφές που αγκαλιάζουν τον ορεινό αυτό υδάτινο όγκο. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη μονή του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται σε περίοπτη θέση πάνω από τη λίμνη. Εκεί οι μοναχοί μας μιλήσανε για την ιστορία της μονής και μας κέρασαν πεντανόστιμο γλυκό τριαντάφυλλο. Αργά και γεμάτοι εικόνες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το κλεινόν άστυ.

Μετά την μεγάλη επιτυχία αυτής της πρώτης βοτανικής εκδρομής και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που συμμετείχαν, το Μουσείο έχει σκοπό να οργανώσει στο μέλλον και άλλες. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο λοιπόν με περισσότερα «εκδρομικά» νέα μας !


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.