“ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ”

Β' Δημοτικού

“ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ”

Ημερομηνία: 'Ολη τη σχολική χρονιά
Διάρκεια: 70'
Θεματική Ενότητα: Εξερευνούμε τη φύση
Τάξη: Β' Δημοτικού
Αριθμός Ατόμων: 17
Κόστος/Άτομο: 4€
Κτήριο: ΜΓΦΙ

Το νέο αυτό πρόγραμμα για μαθητές Β’ Δημοτικού έχει ως στόχο μέσα από την αλληλεπίδραση και το παιχνίδι οι μαθητές να ανακαλύψουν τα μυστικά των ζώων της θάλασσας.

Η επίσκεψη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 70 λεπτά και περιλαμβάνει :
1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή στις γενικές έννοιες του Μουσείου, καθώς και στις έννοιες του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας, μέσα από διάδραση (10’)
2. Γνωριμία με τα ζώα της θάλασσας: σε ειδική αίθουσα, τα παιδιά γνωρίζουν 14 ζώα της θάλασσας μέσα από το παιχνίδι. Μαθαίνουν για τα χαρακτηριστικά τους και πού προτιμούν να κρύβονται, με χρήση σκηνικού θάλασσας(20’)
3. Γνωριμία με τους αληθινούς οργανισμούς:
– Εμπέδωση της γνώσης μέσα από παρουσίαση power point και
-παρατήρηση των ζώων στην έκθεση του Μουσείου, (χρώματα, σχέδια) στο υδροβιολογικό τμήμα, και συμπλήρωση φυλλαδίου (25’)
4. Σύντομη περιήγηση στους υπόλοιπους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (15’)

Στην περίπτωση που θα επισκεφθούν το Μουσείο περισσότερα από ένα σχολικά τμήματα, θα παρακολουθήσει κάθε τμήμα διαφορετικό πρόγραμμα. Π.χ. σύνολο 50 μαθητών θα χωριστεί σε δύο τμήματα των 25, τα οποία θα παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό θέμα το καθένα.

Είναι χρήσιμο να υπολογίσετε λίγο χρόνο για την είσοδο και έξοδο των παιδιών απ’ το Μουσείο, το φαγητό τους και την επίσκεψη στο πωλητήριο του Μουσείου.

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων επικοινωνείτε με την κα Δώρα Καμινάρη (τηλ. 210-8015870, εσωτ. 670) Δευτέρα ως Παρασκευή, και ώρες 8.00-15.00.

Σας περιμένουμε για μια δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη με το σχολείο σας.