ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ – ΝΕΟ

Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ – ΝΕΟ

Ημερομηνία: Ολη τη σχολική χρονιά
Διάρκεια: 70'
Τάξη: Ε' και ΣΤ' Δημοτικού
Αριθμός Ατόμων: 20
Κόστος/Άτομο: 6€
Χώρος: ΜΓΦΙ

Το ΝΕΟ αυτό Πρόγραμμα για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού βασίζεται στη νέα έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τίτλο «Τα Θηλαστικά της Ελλάδας» και έχει ως στόχο μέσα από την αλληλεπίδραση οι μαθητές να γνωρίσουν τα Ελληνικά θηλαστικά, τα βασικά χαρακτηριστικά της μορφολογίας τους και τους τρόπους με τους οποίους προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους.

Η επίσκεψη με Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 75 λεπτά και περιλαμβάνει:

1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή στις γενικές έννοιες του Μουσείου, καθώς και στα κύρια χαρακτηριστικά των θηλαστικών, που σχετίζονται με την γέννηση, την αναπνοή, την εξωτερική κάλυψη του σώματός τους, την θερμοκρασία και το είδος της πρώτης τροφής τους (στην αίθουσα των Σπονδυλοζώων) (10’)

2. Γνωριμία με τα θηλαστικά της Ελλάδας: τα παιδιά περιηγούνται στην έκθεση των θηλαστικών, παρατηρούν τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια καλούνται να τα κατατάξουν σε υπο-ομάδες με βάση τα χαρακτηριστικά αυτά, να ανακαλύψουν τις διαφορές μεταξύ ημερόβιων και νυκτόβιων θηλαστικών και, με την βοήθεια παιχνιδιού, να εξοικειωθούν με τις έννοιες χειμέρια νάρκη και χειμέριος ύπνος (25’)

3. Γνωριμία με τα θηλαστικά του παρελθόντος (Πικερμική Πανίδα): στην αίθουσα της Παλαιοντολογίας, οι μαθητές παρατηρούν και ανακαλύπτουν τα απολιθώματα των θηλαστικών που έζησαν στην Ελλάδα πριν εκατομμύρια χρόνια και καλούνται να εντοπίσουν τα ονόματά τους μέσα από ένα κρυπτόλεξο (25’)

4. Σύντομη περιήγηση στους υπόλοιπους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (15’)

Στην περίπτωση που θα επισκεφθούν το Μουσείο περισσότερα από 20 παιδιά, θα παρακολουθήσει κάθε τμήμα διαφορετικό πρόγραμμα. Π.χ. σύνολο 50 μαθητών θα χωριστεί σε 3 τμήματα των 17, τα οποία θα παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό θέμα το καθένα.

Είναι χρήσιμο να υπολογίσετε λίγο χρόνο για την είσοδο και έξοδο των παιδιών απ’ το Μουσείο, το φαγητό τους και την επίσκεψη στο πωλητήριο του Μουσείου.

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων επικοινωνείτε με την κα Δώρα Καμινάρη (τηλ. 210-8015870, εσωτ. 670) Δευτέρα ως Παρασκευή, και ώρες 8.00-15.00.

Σας περιμένουμε για μια δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη με το σχολείο σας.