ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – ΝΕΟ

Γ' και Δ΄ Δημοτικού

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΤΑΝ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – ΝΕΟ

Ημερομηνία: Ολη τη σχολική χρονιά
Διάρκεια: 75'
Τάξη: Γ' και Δ΄ Δημοτικού
Αριθμός Ατόμων: 20
Κόστος/Άτομο: 6€
Χώρος: ΜΓΦΙ

Το ΝΕΟ αυτό Πρόγραμμα για μαθητές Γ’ και Δ’ Δημοτικού έχει ως στόχο μέσα από την αλληλεπίδραση και το παιχνίδι οι μαθητές να γνωρίσουν βασικά χαρακτηριστικά των θηλαστικών της Ελλάδας, να ανακαλύψουν τα μυστικά τους και να κατανοήσουν την ανάγκη προστασίας τους και είναι βασισμένο στη νέα έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τίτλο «Τα Θηλαστικά της Ελλάδας».

Η επίσκεψη με Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 75 λεπτά και περιλαμβάνει:

1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή στις γενικές έννοιες του Μουσείου, καθώς και στα θηλαστικά που ζουν στην Ελλάδα, μέσα από διάλογο και διάδραση (5’)

2. Γνωριμία με τα θηλαστικά της Ελλάδας: σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, τα παιδιά γνωρίζουν 8 θηλαστικά της Ελλάδας μέσα από παιχνίδι με αινίγματα, και μέσω κινητικού παιχνιδιού, ανακαλύπτουν τις πατούσες των ζώων αυτών (15’)

3. Παρατήρηση των θηλαστικών στην έκθεση: μέσα στον εκθεσιακό χώρο, τα παιδιά παρατηρούν τα ζώα, παίρνουν πληροφορίες για αυτά και στη συνέχεια συμπληρώνουν ειδικό φυλλάδιο με δραστηριότητες σχετικά με τον βιότοπό τους, το είδος της τροφής τους και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ποια ζώα κινδυνεύουν με εξαφάνιση (30’)

4. Σύντομη περιήγηση στους υπόλοιπους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου (15’)

Στην περίπτωση που θα επισκεφθούν το Μουσείο περισσότερα από 20 παιδιά, θα παρακολουθήσει κάθε τμήμα διαφορετικό πρόγραμμα. Π.χ. σύνολο 50 μαθητών θα χωριστεί σε 3 τμήματα των 17, τα οποία θα παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό θέμα το καθένα.

Είναι χρήσιμο να υπολογίσετε λίγο χρόνο για την είσοδο και έξοδο των παιδιών απ’ το Μουσείο, το φαγητό τους και την επίσκεψη στο πωλητήριο του Μουσείου.

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων επικοινωνείτε με την κα Δώρα Καμινάρη (τηλ. 210-8015870, εσωτ. 670) Δευτέρα ως Παρασκευή, και ώρες 8.00-15.00.

Σας περιμένουμε για μια δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη με το σχολείο σας.