ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Νηπιαγωγείο, Α' Δη,μοτικού, Β' Δημοτικού, Γ'Δημοτικού

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Ημερομηνία: 'Ολη τη σχολική χρονιά
Διάρκεια: 60'
Θεματική Ενότητα: Επιστήμες στο Μουσείο
Τάξη: Νηπιαγωγείο, Α' Δη,μοτικού, Β' Δημοτικού, Γ'Δημοτικού
Αριθμός Ατόμων: 25
Κόστος/Άτομο: 4 ευρώ
Κτήριο: Κέντρο ΓΑΙΑ

Η κλιματική αλλαγή είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, καθώς απειλεί άμεσα πολλές και σημαντικές πτυχές της ζωής στον πλανήτη. Η ενημέρωση της νέας γενιάς που θα υποστεί αυτές τις επιπτώσεις, ώστε να προετοιμαστεί να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, είναι η μεγάλη πρόκληση.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το ελληνικό SDSN που αποτελεί το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, δημιούργησε μία σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο να κατανοήσουν οι μαθητές, τί σημαίνει κλιματική αλλαγή, ποιες είναι οι επιπτώσεις τόσο στον πλανήτη όσο και στη χώρα μας και τι σημαίνει προσαρμογή και λήψη κατάλληλων μέτρων για την πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών της.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πώς αλλάζουμε το κλίμα» απευθύνεται σε μαθητές Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και διαρκεί 1 ώρα.

Ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές μία κουκουβάγια, ένα γάιδαρο και μία μέλισσα, παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο τί είναι η κλιματική αλλαγή. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ζώα και φυτά από τις συλλογές του Μουσείου που επηρεάζονται από τις αλλαγές στο κλίμα, ενώ μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων διασκεδάζουν, προβληματίζονται και τεστάρουν τις γνώσεις τους.

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων επικοινωνείτε με την κα Δώρα Καμινάρη (τηλ. 210-8015870, εσωτ. 670)
Δευτέρα ως Παρασκευή, και ώρες 8.00-15.00.