ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE ΚΑΙ ΔΑΣΗ”

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE ΚΑΙ ΔΑΣΗ”

Το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force) και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) – Παράρτημα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν σε Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Δάση: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Ανάγκες στη Δασική Διαχείριση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των έργων LIFE από τους αρμόδιους φορείς της κεντρικής διοίκησης, της περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα θα έχει δύο διακριτές ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα θα παρουσιαστούν οι εθνικές και ενωσιακές προτεραιότητες της δασικής πολιτικής, της διαχείρισης, διατήρησης και προστασίας των δασικών μας οικοσυστημάτων, καθώς και έρευνα δασικής διαχειριστικής. Παράλληλα, θα γίνει αναδρομή στις θεματικές δασικής διαχείρισης και διακυβέρνησης, στις οποίες έχει συνεισφέρει το Πρόγραμμα LIFE στην Ελλάδα από το 1992.

Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστούν πρόσφατα έργα τρεχόντων και ολοκληρωμένων δασικών έργων LIFE, η υλοποίηση των οποίων αγγίζει τις σύγχρονες μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις: κλιματική αλλαγή, φωτιές, πλημμύρες, διαχείριση – προστασία – ανασύσταση, γενετική παρακολούθηση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στον σύνδεσμο: 

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου με τις απαραίτητες πληροφορίες, το Πρόγραμμα Ομιλιών, καθώς και η Αφίσα της εκδήλωσης.

Press Release 

Agenda 

Poster 

 

Φωτό: Γιάννης Γκόγκος / Ροδόπη


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.