ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου συμβάλλουν στην έγκυρη γνώση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης. Απευθύνονται στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Ήδη από το 1974 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται το Μουσείο και ξεναγούνται στους εκθεσιακούς του χώρους.

Εκτός από τις παρουσιάσεις των χώρων, που απευθύνονται σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, το Εκπαιδευτικό Τμήμα είναι ανοιχτό για συνεργασία με εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εθελοντές, μουσειοπαιδαγωγούς και εμψυχωτές για την υλοποίηση προγραμμάτων, εργασιών και παιδικών εργαστηρίων που σχετίζονται με το αντικείμενο του Μουσείου και έχουν σκοπό:

· την εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον,

· την κατανόηση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ’ αυτό

· την ευαισθητοποίηση του κοινού στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και

· την ενεργοποίηση στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.

Παράλληλα, το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου, παρακολουθώντας τις νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις που εισάγονται στην Εκπαίδευση μέσω των Διαθεματικών Προγραμμάτων Σπουδών από το σχολικό έτος 2006-2007, δημιούργησε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητικές ομάδες του Δημοτικού Σχολείου που επισκέπτονται το Μουσείο.

Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να ενισχυθεί η σύνδεση με τη φύση και να καλλιεργηθούν στάσεις και αξίες θετικές για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου, όχι μόνο μέσα από τη γνώση αλλά μέσα από τη χαρά της παρατήρησης και της έρευνας, της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εφαρμόζονται σε πιλοτική φάση από τον Ιανουάριο του 2007.

Επικοινωνία με το Εκπαιδευτικό Τμήμα

Για κάθε πληροφορία σχετική με εκπαιδευτικές επισκέψεις ή άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείτε να ανατρέξετε στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ιστοσελίδας του Μουσείου.

Για οποιαδήποτε απορία σχετική:

· με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Έκθεσης Φυσικής Ιστορίας, μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή, κα Λίλυ Ιακωβίδου – Αλευρά, στο 210-8015870 (εσωτερικό 527), καθημερινά 9:00-16.30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Fax: 210-8012001, e-mail: lalev@gnhm.gr.

· με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Έκθεσης ΓΑΙΑ, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος του Κέντρου ΓΑΙΑ, κα Ναυσικά Παπαβλασοπούλου, στο 210-8015870/εσωτ. 528, καθημερινά 9:00-15.00 ή στο e-mail: npap@gnhm.gr


Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται στην Έκθεση Φυσικής Ιστορίας επικοινωνείτε με την κ. Ειρήνη Χρόνη, τηλ. 210 8015870 (εσωτ. 670), καθημερινά 8.00 – 15.00.

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται στις εκθέσεις “Κλιματική Αλλαγή και Εμείς” , “Σεισμός στο Μουσείο”, καθώς και στα επιχορηγούμενα προγράμματα προγράμματα “Έξυπνες Πόλεις και Βιωσιμότητα” , επικοινωνείτε με την κ. Δώρα Καμινάρη, τηλ. 210 8015870 (εσωτ. 550), καθημερινά 8.00 – 15.00.

Συλλογή:


Untitled

Εκθεσιακός Χώρος Φυσικής Ιστορίας

DSC_0058

Εκθεσιακός Χώρος ΓΑΙΑ

DSC_0028

Εκθεσιακός Χώρος Σεισμών


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδα μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.