ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σήμερα, οι μεταφορές ανθρώπων και αγαθών με κάθε μέσο : το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, το τραίνο και το πλοίο, ρυπαίνουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ατμόσφαιρα, τη γη και τη θάλασσα προκαλώντας όξυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, με γνωστές περιβαλλοντικές συνέπειες από την αλόγιστη καύση ορυκτών καυσίμων.

Είδη καυσίμων
Ποια είναι τα είδη καυσίμων που χρησιμοποιούνται σήμερα; ποια είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον; Η βενζίνη με μόλυβδο ανήκει στα κόκκινα καύσιμα, καθώς ο μόλυβδος προκαλεί προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. Αντιθέτως, η αιθανόλη (που ανήκει στα «πράσινα» καύσιμα) παράγεται από ανανεώσιμες καλλιέργειες όπως το ζαχαροκάλαμο, ενώ η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται με την καύση της αφομοιώνεται κατά κάποιο ποσοστό από τις καλλιέργειες!

Εναλλακτικές λύσεις
Τα ηλιακά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ηλιακούς συλλέκτες, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Εκτός από το ηλιακό, παρουσιάζονται και άλλοι τύποι αυτοκινήτων του μέλλοντος, όπως το αυτοκίνητο υδρογόνου. Το υδρογόνο θα ήταν το ιδανικό καύσιμο, έχοντας ως μόνο υποπροϊόν του το νερό.

Είναι δύσκολο να πειστεί ο άνθρωπος να εγκαταλείψει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Η διαφορά για το περιβάλλον θα είναι μεγάλη αν όλοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν περισσότερο τις δημόσιες συγκοινωνίες…και από οικονομικής άποψης, ένα εισιτήριο αρκεί!

Συλλογή


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.