ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του Μεγάλου Προγράμματος «Κλιματική Αλλαγή – Ο πλανήτης Γη στέλνει σήμα κινδύνου – Ώρα για Δράση, Ώρα για Ελπίδα»,  πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Μουσείου κυρία Φαλή Βογιατζάκη, και στη συνέχεια,  η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, χαιρέτησε το έργο του Μουσείου για το Περιβάλλον και την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία του προγράμματος της Κλιματικής Αλλαγής.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Ακαδημαϊκού Χρήστου Ζερεφού, Επικεφαλής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας και της Δρ. Φοίβης Κουντούρη, Καθηγήτριας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.

Ο ακαδημαϊκός κ. Ζερεφός στην ομιλία του με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και δάσκαλοι του γένους» έκανε έναν εξαιρετικό παραλληλισμό μεταξύ του ρόλου των διδασκάλων του γένους στη διαμόρφωση εθνικής συνείδησης κατά την επανάσταση του 1821 και του ρόλου των σημερινών δασκάλων στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές.

Η καθηγήτρια κ. Κουντούρη στην ομιλία της τίτλο «Η μετάβαση για έναν αειφόρο πλανήτη έχει ήδη αρχίσει! Ποιος ο ρόλος της χώρας μας!» αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής αλλά και στον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ακαδημαϊκή κοινότητα στη μεταβατική αυτή περίοδο.

Το κοινό, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των επιστημόνων και συμμετείχε με διάλογο και εύστοχες ερωτήσεις.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, έγινε η παρουσίαση των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου για την Κλιματική Αλλαγή από τις υπεύθυνες των Εκπαιδευτικών Τμημάτων κυρία Λίλυ Ιακωβίδου-Αλευρά και κυρία Ναυσικά Παπαβλασοπούλου.

Την Ημερίδα έκλεισε η Διευθύντρια του Μουσείου κυρία Μαρία Παπαϊωάννου που παρουσίασε το Νέο Κέντρο ΓΑΙΑ και όλα τα έργα που σχεδιάζει το ΜΓΦΙ για τη νέα σχολική περίοδο.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι εκπαιδευτικοί του Μουσείου παρουσίασαν αναλυτικά στους συμμετέχοντες πιλοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ στη λήξη της εκδήλωσης οι ίδιοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής.

Φωτό: H κυρία Φαλή Βογιατζάκη, Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας άνοιξε τις εργασίες της Ημερίδας.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.