ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ – DEBATE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT POLLIN

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - DEBATE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT POLLIN

Στο πλαίσιο του Μεγάλου Προγράμματος για την Κλιματική Αλλαγή που διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ, εκδήλωση με κεντρικό Ομιλητή τον Robert Pollin, διακεκριμένο Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης- Άμερστ, Συνδιευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Πράσινης Οικονομίας Peri, Συντονιστή Προγραμμάτων Πράσινης Ανάπτυξης στον ΟΗΕ και Σύμβουλο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον σχεδιασμό μιας δίκαιης μετάβασης στην Πράσινη Ανάπτυξη.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ομιλία του, ο Καθηγητής Pollin μίλησε για μια δίκαιη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία που είναι αναγκαία για την κλιματική σταθεροποίηση, αλλά και για την ανάπτυξη.

Επίσης ομιλήτρια ήταν η Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος, η οποία μίλησε για τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη – που έχει ήδη αρχίσει – αλλά και για το σημαντικό ερώτημα του κατά πόσο η μετάβαση αυτή θα γίνει αρκετά γρήγορα.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας συντόνιζε τα ερωτήματα του κοινού και τις απαντήσεις των ομιλητών, με την γνωστή του ικανότητα και τις γνώσεις του.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την Ομιλία του Καθηγητή Robert Pollin


Η συνέντευξη του Robert Pollin στην Καθημερινή

Η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ευρυδίκη Μπερσή συναντήθηκε με τον Robert Pollin, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Διαβάστε το άρθρο της με τίτλο “Το Πράσινο New Deal στην πράξη”, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Καθημερινής της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019, εδώ:

………………………………………….……………………………………………………………………………..

Παρακολουθήστε παρακάτω την Ομιλία της Καθηγήτριας Φοίβης Κουντούρη


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.