ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ!

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ!

Ενα βήμα πιο κοντά σε μια νέα εποχή καθαρής και φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα χάρη στο πρωτοποριακό επίτευγμα Αμερικανών επιστημόνων, που για πρώτη φορά προκάλεσαν πυρηνική σύντηξη με απελευθέρωση ενέργειας. Στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι η αντιγραφή της πυρηνικής αντίδρασης, με την οποία παράγεται ενέργεια στον Ηλιο.

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που θα επιτρέψουν τον εφοδιασμό των δικτύων με «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνική σύντηξη, χωρίς ατμοσφαιρική ρύπανση, πυρηνικά κατάλοιπα και με πολύ μικρότερο κόστος από αυτό που απαιτεί η διαχείριση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας.

Η επιστήμη της πυρηνικής σύντηξης βασίζεται στη σύγκρουση δύο ατόμων μεταξύ τους σε πολύ υψηλή ταχύτητα και στη μετατροπή της ενέργειας που απελευθερώνεται σε ηλεκτρική για φθηνή και καθαρή ηλεκτροδότηση.

Η εξέλιξη αυτη δεν θα έχει μόνο τεράστια οφέλη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά θα φέρει και φθηνή ενέργεια στα φτωχότερα κράτη του κόσμου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Καθημερινής εδώ:

 

Φωτό: cnn.gr


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.