ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

O Dan Rabinowitz, καθηγητής Κοινωνιολογίας και Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ειδικός στην ενέργεια και στο περιβάλλον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «The Power of Deserts» («Η δύναμη της ερήμου») εξηγεί στην «Κ» πόσο ξεπερασμένες είναι οι επενδύσεις στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, και ποια είναι η «μαγική λύση» στην κλιματική κρίση, την οποία μπορούν να επιλέξουν και να υλοποιήσουν μόνον οι χώρες του Περσικού Κόλπου.

“H συζήτηση για τα οικόπεδα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια συζήτηση του χθες. Εχουμε μπει στην Εποχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας λόγω των μεγάλων εξελίξεων στην τεχνολογία που σημειώθηκαν γύρω στο 2018, ενώ η δυναμική του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή αναπτύχθηκε μεταξύ 2012 και 2017. Το φυσικό αέριο που όλοι γιόρταζαν πριν από 10 χρόνια ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είναι σαν να προσπαθείς να μεγαλώσεις ένα δεινόσαυρο!”, υπογραμμίζει ο καθηγητής.

Διαβάστε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Dan Rabinowitz στον Παύλο Παπαδόπουλο, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 15/3/2021, εδώ:


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.