ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο του Μεγάλου Προγράμματος για την Κλιματική Αλλαγή, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ.

Θα μιλήσουν:

Δημήτρης Λάλας, τ. Πρόεδρος Αστεροσκοπείου Αθηνών, με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Πώς γίνεται και τί κάνουμε».

Ξεκινώντας από την περιγραφή και εξήγηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, του βασικού φυσικού μηχανισμού θέρμανσης του πλανήτη, θα παρουσιαστεί η μακροχρόνια πορεία της διερεύνησης του φαινομένου, καθώς και ο αγώνας να μειωθούν οι εκπομπές του άνθρακα.

Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, με θέμα: «Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την Κλιματική Αλλαγή».

Θα αναφερθεί στις επιστημονικές απαντήσεις που δίνει η Διεθνής Επιστημονική Κοινότητα προς τους αρνητές της ανθρωποκεντρικής αιτιολόγησης της Κλιματικής Αλλαγής.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210-8015 870 εσωτ. 555

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Θεοδόσης Τάσιος

 

Ο Θεοδόσιος Π. Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθν. Μ. Πολυτεχνείου, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία), είναι επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, και του Παντείου Παν/μιου. Εχρημάτισε πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, μέλος της Επιτροπής Βραβείων του American Concrete Institute (2015-18), εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και πρόεδρος της Εταιρίας Διερεύνησης της Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 επιστημονικές εργασίες και 60 βιβλία σε διάφορες γλώσσες. Τον Σεπτέμβριο 2013 τού απενεμήθη το International Award of Merit in Structural Engineering από την Διεθνή Ένωση Γεφυρών και Κατασκευών (IABSE) Ζυρίχη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Δημήτρης Λάλας

 

Ο καθηγητής Δημήτρης Λάλας είναι Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων FACE3TS ΑΕ που ενεργοποιείται σε θέματα αειφορίας, ενέργειας και περιβάλλοντος και έχει διατελέσει τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής & Πρόεδρος του Δ.Σ. στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ως Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΠ, Α.Ε. και ως μέλος των ΔΣ των ΕΛΠΕ και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.
Εχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διαπραγματεύσεις για την Κλιματική Αλλαγή για πάνω από 15 χρόνια συμμετέχοντας στη διαμόρφωση και την υποστήριξη των εθνικών θέσεων. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως Σύμβουλος σε διάφορα Υπουργεία, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε διάφορους φορείς στις ΗΠΑ (NASA, NCAR, NOAA), καθώς στα κέντρα ερευνών της Ford και της General Motors.

 


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.