ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ”

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ"

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: H Έκθεση “Σεισμός στο Μουσείο” θα παραμείνει έως τις 31 Οκτωβρίου 2023

Εικονική πραγματικότητα, νέες τεχνολογίες, διαδραστικά εκθέματα και πολυμεσικές εφαρμογές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκεφθούν την πρωτότυπη Ψηφιακή Έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο», που άνοιξε και πάλι για το κοινό στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η Έκθεση, που πραγματοποιείται με την επιμέλεια και την υποστήριξη της Ασφαλιστικής Εταιρείας GENERALI Hellas A.E., δημιουργήθηκε το 2018 σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο!

Σκοπός της είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, τόσο λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην Ελλάδα, όσο και λόγω του γεγονότος ότι οι μικρότερες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν βιώσει μεγάλο σεισμό.

Η Ψηφιακή Έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί μια πρωτότυπη, εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που επιτρέπει στους επισκέπτες να «περιηγηθούν» και να γνωρίσουν καλύτερα αυτό το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Μοναδικά μοντέλα υδρογείων, που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο, που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο, είναι μερικά από τα εκθέματα. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «Σεισμική Τράπεζα» και την «Καρέκλα Εικονικής Πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει (σημειώνεται) σεισμός.

Λόγω της πανδημίας Covid ’19 η λειτουργία της έκθεσης είχε ανασταλεί. Η νέα συνεργασία του Μουσείου με την Ασφαλιστική Εταιρεία GENERALI παρατείνει τη διάρκειά της για δύο ακόμα χρόνια.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 1 Απριλίου 2022 – 31 Μάϊου 2024

Χώρος: 1ος όροφος Κέντρου ΓΑΙΑ

Είσοδος στο Μουσείο: από κτίριο Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13) τα Σαββατοκύριακα

από κτίριο Κέντρου ΓΑΙΑ (Όθωνος 100) τις καθημερινές

Ώρες: Σαββατοκύριακα 10.00 – 15.00

Καθημερινές: Γίνονται δύο ξεναγήσεις, στις 12.00 και στις 13.00

Εισιτήρια: H επίσκεψη περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο

Ενήλικες 10€, παιδιά 2 – 4 ετών 4€ , παιδιά 5 -18 ετών 6€

Διοργάνωση: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
GENERALI

Φωτό: Βασίλειος Παπαγεωργίου

 

 


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.