Σεισμός στο Μουσείο

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ,
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

Περιγραφή έκθεσης

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δημιούργησαν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Εικονική πραγματικότητα, νέες τεχνολογίες, βιωματικά εκθέματα και διαδραστικές εφαρμογές θα έχουν, έτσι, την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκεφθούν την πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στο Κέντρο ΓΑΙΑ και άνοιξε για το ευρύ κοινό την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί μια πρωτότυπη, εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που επιτρέπει στους επισκέπτες να «περιηγηθούν» και να γνωρίσουν καλύτερα αυτό το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Μοναδικά μοντέλα υδρογείων, που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο, που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, live μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο, είναι μερικά από τα εκθέματα. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Το πρόγραμμα «Σεισμός στο Μουσείο» περιλαμβάνει επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, καθώς και δύο ημερίδες, για τους εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό.

Η Έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τον Μάιο 2018 έως τον Ιούνιο 2021. Για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Προτεινόμενα οπτικοακουστικά μέσα

Εγκαίνια Περιοδικής Έκθεσης “Σεισμός στο Μουσείο”

Δείτε περισσότερα

Πληροφορίες

Διάρκεια: Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμόρφωσε η Πανδημία, η Έκθεση θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας.
Χώρος: Kέντρο ΓΑΙΑ
Ώρες: Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου
Εισιτήρια: H επίσκεψη περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο (Ενήλικες 6€, παιδιά 4€)
Διοργάνωση: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ΑΧΑ

Ώρες ξεναγήσεων

Σαββατοκύριακα
Ξεναγήσεις ανά μισή ώρα 10:30-14:00
Καθημερινές
Ξεναγήσεις ανά μία ώρα 10:30-13:30


Συλλογή

Δείτε ενδεικτικά μερικά από τα εκθέματα της συλλογής

Μοιράσου την έκθεση

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.