ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΤΑΛΙΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΤΑΛΙΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Ο Βοτανικός κήπος του Τάλιν γιορτάζει τα 60α γενέθλια του με την ανάδειξη της βιολογικής και πολιτιστικής ποικιλομορφίας της κάθε χώρας που έχει πρεσβεία στην Εσθονία. Απώτερος σκοπός του εορτασμού, η ευαισθητοποίηση για την παγκόσμια προστασία της φύσης. Από τον Μάϊο 2021 οι πρεσβείες χρησιμοποίησαν τον Βοτανικό κήπο για ένα μήνα ως χώρο εκδηλώσεων και εκθεσιακό χώρο.

Ο Απρίλιος 2022 ήταν αφιερωμένος στην Ελλάδα με την οποία η Εσθονία γιορτάζει φέτος 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τρεις διαφορετικές εκθέσεις: μια έκθεση με τον υπέροχο κόσμο των σπόρων των ελληνικών φυτών, μια έκθεση χαρακτηριστικών vintage αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και μια έκθεση βοτανικής εικονογράφησης της Νίκης Γουλανδρή συνοδευόμενη με επιστημονικά κείμενα από το Βοτανικό τμήμα του ΜΓΦΙ.

Στις 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ελληνικού αφιερωματικού μήνα στον Βοτανικό Κήπο του Τάλιν, οπότε έλαβε χώρα η εναρκτήρια εκδήλωση της Πρεσβείας Τάλιν, με την παρουσία εκπροσώπων εσθονικών φορέων και δημοσιογράφων, καθώς και του Διπλωματικού Σώματος. Η έκθεση βοτανικής ζωγραφικής της Νίκης Γουλανδρή απέσπασε τα θετικότατα σχόλια των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση.

Το Δελτίο Τύπου του Βοτανικού Κήπου Ταλλίν (στην αγγλική) https://botaanikaaed.ee/en/uudis/tallinn-botanic-garden-to-introduce-greek-nature-in-april


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.