“ΤΟ SPACE AND BACK”: H BΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SKYSKAN ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

“ΤΟ SPACE AND BACK”: H BΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ SKYSKAN ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας συνεχίζει δυναμικά την συνεργασία με την Αμερικάνικη εταιρεία SkySkan. Μετά από την δημιουργία και πρόσφατη αναβάθμιση της μοναδικής στον κόσμο ΣΦΑΙΡΑΣ του Κέντρου ΓΑΙΑ *, προβάλουμε μόνο διαδικτυακά την βραβευμένη ταινία παραγωγής SkySkan**: “To Space and Back”.

Σας προσκαλούμε σε ένα διαστημικό ταξίδι!

Η εξερεύνηση του διαστήματος, η μεγαλύτερη περιπέτεια του ανθρώπου, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μας. Μας βοηθά να ανακαλύψουμε ένα σύμπαν αδιανόητου μεγέθους και ομορφιάς, που αγγίζει τον δικό μας κόσμο και επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε.

Η ταινία μικρού μήκους (24’20’’) “To Space & Back” σας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα στο γνωστό μας σύμπαν. Είναι μια εξαιρετική ιστορία της ανθρώπινης εφευρετικότητας και μηχανικής, που περιγράφει πώς η τεχνολογία που μας μεταφέρει στο διάστημα, ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία συσκευών και εφαρμογών που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτό που συμβαίνει «εκεί πάνω» επιστρέφει «κάτω» στη Γη!

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες εξελίξεις στην τεχνολογία από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστικό έργο στην ανθρώπινη ιστορία. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η ανάπτυξη του σταθμού απαιτούσαν τη μηχανική και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Όταν ο σταθμός τέθηκε σε λειτουργία, έγινε ο τόπος πολλών επιστημονικών ερευνητικών μελετών που έχουν συμβάλει στην πρόοδο της ανθρώπινης γνώσης. Ο σταθμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν δορυφόρο σε τροχιά – είναι μια συμβολική αναπαράσταση των αμέτρητων συνεισφορών που η εξερεύνηση και η έρευνα του διαστήματος έχουν προσφέρει στον πολιτισμό μας.

Η ταινία είναι στα αγγλικά και υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής αγγλικών υπότιτλων.

*Η αναβάθμιση της ΣΦΑΙΡΑΣ πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

**Η SkySkan είναι εταιρεία των ΗΠΑ η οποία για πάνω από 50 χρόνια με τις καινοτομίες της έχει μεταμορφώσει τον κόσμο του θεάματος από απλή θέαση σε βιωματική εμπειρία. Έχει βραβευτεί διεθνώς τόσο για την τεχνολογία όσο και για το περιεχόμενο προβολών για πλανητάρια, επιστημονικά κέντρα και εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Φωτό: Μiguel Claro, Αστροφωτογράφος / Οrion Nebula


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.