ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΩΚΕΝΑΝΩΝ ΤΟ 2021!

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΩΚΕΝΑΝΩΝ ΤΟ 2021!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας αναφέρει στην Έκθεση «Κατάσταση του Παγκόσμιου Κλίματος», ότι το 2021 καταγράφηκαν ακραίες θερμοκρασίες στους ωκεανούς, ενώ η τήξη των πάγων συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση της στάθμης τους.

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου στην ατμόσφαιρα, επίσης, ξεπέρασαν το 2021 κάθε προηγούμενο, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την καταγραφή της θερμότερης χρονιάς έως σήμερα στο προσεχές μέλλον. Ταυτόχρονα, τα ωκεάνια ύδατα είναι σήμερα πιο όξινα από ό,τι τα τελευταία 26.000 χρόνια, καθώς αντιδρούν με τις υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Petteri Taalas, τόνισε ότι «το κλίμα πλέον μεταβάλλεται μπροστά στα μάτια μας. Η θερμότητα που παγιδεύεται στα αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και είναι προϊόντα της ανθρώπινης δραστηριότητας, θα εξακολουθήσει να προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη για πολλές γενεές ακόμα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Καθημερινής με τίτλο ” Κόκκινος συναγερμός για τους ωκεανούς”, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της στις 19 Μαίου 2022, εδώ:

Mικρή φωτό: Christopher Pike | Reuters


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.