ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ…!

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ…!

Οι Αρχές στις Φιλιππίνες έδωσαν εντολή για επείγουσα και άμεση «ολοκληρωτική εκκένωση» της περιοχής κοντά στην πρωτεύουσα Μανίλα, καθώς από το ηφαίστειο Taal εκτοξεύθηκε στάχτη σε ύψος που έφθασε τα 14 χλμ. Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε ακτίνα 17 χλμ. γύρω από το ηφαίστειο, μετά την προειδοποίηση για επικείμενη έκρηξη.

Το Ηφαίστειο Taal βρίσκεται 60 χλμ. νότια της Μανίλας, στο νησί Luzon και είναι ένα από τα πιο ενεργά της χώρας. Εικόνες που καταγράφηκαν εχθές Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 έδειξαν ροές λάβας να αναβλύζουν από τον ηφαιστειακό κρατήρα, κάτω από έναν ουρανό μόνιμα πλέον καλυμμένο από παχύ στρώμα ηφαιστειακής στάχτης και αερίων!

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο 4, που σημαίνει ότι μια καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη αναμένεται τις επόμενες ώρες ή ημέρες (ο μεγαλύτερος δείκτης συναγερμού είναι το 5, που σημαίνει ότι η έκρηξη είναι υπό εξέλιξη).

Αν η έκρηξη τελικά πραγματοποιηθεί, η στάχτη –που θα φέρει και μικροσκοπικά τεμάχια ηφαιστειακού γυαλιού- θα μπορούσε δυνητικά να μεταφερθεί σε απόσταση 100 χλμ. ή και μεγαλύτερη, μολύνοντας τον αέρα και τα αποθέματα νερού σε απομακρυσμένες περιοχές. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 25 εκατομ. άνθρωποι κατοικούν σε ακτίνα 100 χλμ. από το ηφαίστειο.

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο εδώ:


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.