ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

Η μείωση του στρώματος του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα χημικά απόβλητα που παράγονται από τις βιομηχανίες, η καταστροφή και ο κίνδυνος εξαφάνισης ολόκληρων οικοσυστημάτων, καθώς και το εμπόριο άγριων ζώων, είναι όλα συνέπειες δραστηριοτήτων του ανθρώπου.

Η σημερινή κατάσταση αποτελεί το αποκορύφωμα της συνεχούς εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο επί χιλιάδες χρόνια. Γι’ αυτό χρειάζεται μια νέα αντιμετώπιση, μια αναχαίτιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Είναι πλέον αναγκαία μια φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη καθώς και μια εξισορρόπηση των ανθρώπινων αναγκών και των επιθυμιών του.

Η φύση παρέχει απλόχερα…24ωρη υπηρεσία καθαρισμού. Ο παλιρροϊκός κύκλος (άμπωτη και παλίρροια) φιλτράρει διάφορους ρύπους που προέρχονται από μονάδες βιολογικού καθαρισμού και βιομηχανίες. Ακόμα, τα έλη μαγκρόβιας παρέχουν στο έδαφος φυσική προστασία από τη διάβρωση και αποτελούν συγχρόνως τόπο αναπαραγωγής και ανάπτυξης για πολλούς θαλάσσιους οργανισμούς. Τέλος, οι υγρότοποι φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών που συγκροτούν σύνθετα τροφικά πλέγματα. replica watch

Σήμερα, πολλά από τα χρησιμοποιούμενα υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν ή να ξαναχρησιμοποιηθούν. Τρία μικρά βίντεό μας αποκαλύπτουν το ταξίδι της ανακύκλωσης δύο υλικών, του χαρτιού και του αλουμινίου, από την ώρα που θα «πετάξουμε» την εφημερίδα και το αλουμινένιο κουτάκι στον κάδο της ανακύκλωσης, μέχρι να παραλάβουμε νέα, ανακυκλωμένα υλικά. Έτσι, μειώνονται και συγχρόνως αξιοποιούνται τα σκουπίδια μας.

Τελειώνοντας την πρόκληση των φυσικών πόρων, ο επισκέπτης καλείται να σκεφτεί οικολογικά. Διαλέγοντας ένα παπούτσι και επιλέγοντας αυτό που είναι κατασκευασμένο από δέρμα κροκόδειλου, ακούει τον ήχο του όπλου που σκοτώνει το ζώο αυτό. Για να συμμετέχει κανείς θετικά στην πρόκληση των φυσικών πόρων μπορεί να: ξαναχρησιμοποιεί τα προϊόντα που αγοράζει, να ανακυκλώνει και καταναλώνει λιγότερα. Μακροπρόθεσμα θα είναι όλοι κερδισμένοι!

Συλλογή


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.