ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΡ ΚΙΤ ΤΑΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “BULB FLORA OF ILIA” ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΡ ΚΙΤ ΤΑΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “BULB FLORA OF ILIA” ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Η ‘Εκδοση των Kit Tan και Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου με τίτλο “Bulb Flora of Ilia”, που ήταν διαθέσιμο μόνο στην Αγγλική γλώσσα, τώρα μπορείτε να το βρείτε και στην Ελληνική γλώσσα στο Πωλητήριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Το βιβλίο αυτό καταγράφει και παρουσιάζει τους βολβούς των φυτών της Ηλείας στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κατηγορία χλωρίδας, που συμπεριλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια τα οποία τα βρίσκουμε στην Ηλεία από τις παραλίες της έως την κορυφή του όρους Ερύμανθος. Η λεπτομερής επιστημονική καταγραφή τους συνδυάζεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με τοποθεσίες ιδιαίτερου ιστορικού, αρχαιολογικού και φυσικού κάλλους.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της Δρ Κιτ Ταν κατέγραψε 135 βολβώδη φυτά που ανήκουν σε 14 οικογένειες, όπως είναι η Ανεμώνη η ταόμορφος, το Λείριο το χαλκηδονικό ή αλλιώς τουρκοπούλα, η Στερνμπέργκια η κίτρινη, κοινώς κίτρινο κρινάκι, η Γάλανθος της Βασίλισσας Ολγας ή αλλιώς το ομηρικό μώλυ που έδωσε ο Ερμής στον Οδυσσέα ως αντίδοτο στα μαγικά φίλτρα της Κίρκης!

Σε άρθρο της η εφημερίδα “Καθημερινή” αναφέρει χαρακτηριστικά: Tα παραπάνω μυστήρια φυτά απαντώνται όλα στην Ελλάδα και δη στην περιοχή της Ηλείας. Μετά τη μελέτη των φυτών της Σαμοθράκης και της Αμοργού, η Κιτ Ταν έστρεψε την προσοχή της στην Πελοπόννησο και στα βολβώδη φυτά.
«Πρόκειται για μια ξεχωριστή κατηγορία φυτών που προσαρμόζονται ώστε να επιβιώνουν τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και τους κρύους χειμώνες της νότιας Ελλάδας» έχει υπογραμμίσει η ίδια!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της “Καθημερινής” εδώ:


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδα μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.