35 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ

35 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ

Το Σάββατο 1η Απριλίου 2023, το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Κέντρου ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, κατόπιν αιτήματος των Πρωτοβάθμιων Διευθύνσεων Α΄, Γ΄ Αθήνας και Δυτ. Αττικής, φιλοξένησε 35 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των τριών Τοπικών Σχολικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο “ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΝΗΣΙΔΕΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ”.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έτσι ώστε να προετοιμάσουν κατάλληλα τους μαθητές τους καθώς και η ανάδειξη των δυνατοτήτων πιθανής συνεργασίας του Μουσείου με τις σχολικές ομάδες οι οποίες υλοποιούν περιβαλλοντικά προγράμματα με σχετικό θέμα.

Οι εκπαιδευτικοί αφού ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τη λειτουργία της έκθεσης, στην αίθουσα “Κύκλος”, ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Μουσείου “Κλιματική Αλλαγή και Εμείς” όπου και έγιναν πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις τόσο για το περιεχόμενο της έκθεσης όσο και για την εφαρμογή του στη σχολική τάξη. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στην Περιοδική Έκθεση “Σεισμός στο Μουσείο” και κλείνοντας είδαν το Υπερθέαμα 360 μοιρών “Αλήθεια κατάματα”, ιδανικός επίλογος μιας ημέρας αφιερωμένη στην κλιματική κρίση.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο αφού πολλοί εκπαιδευτικοί έδειξαν να ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εκθέσεις του κέντρου ΓΑΙΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας και Δυτ. Αττικής κ.κ. Μαρία Δημοπούλου, Ελένη Νιάρχου και Αλεξάνδρα Τσίγκου για την πρωτοβουλία και την άψογη συνεργασία.


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.