ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

Η Δρ. Νικόλ Οικονομοπούλου - Κυριακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, απευθύνει χαιρετισμό.
Η Δρ. Ελευθερία Δήμου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.
Κατάμεστο ήταν το Αμφιθέατρο "Άγγελος Γουλανδρής" την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.
Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσαν οι παρευρισκόμενοι στο Αμφιθέατρο τις ομιλήτριες Διδάκτορες Νικόλ Οικονομοπούλου - Κυριακοπούλου και Ελευθερία Δήμου.
Από αριστερά, ο κ. Κωνσταντίνος Σάλτας , Αντιπρόεδρος ΣΜΕ, η κα Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια ΕΚΕ των ΕΛΠΕ, η κα Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος του Μουσείου και ο κ. Χρήστος Καβαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΜΕ.
Η Δρ. Ελευθερία Δήμου ξεναγεί ομάδα προσκεκλημένων στα εγκαίνια της έκθεσης.
Από αριστερά, η κα Ιωάννα Λεμονή, υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας, η κα Ράνια Σουλάκη, Γενική Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΠΕ και η κα Γεωργία Ζαννιά, Διευθύντρια Επιχειρησιακού Τομέα του Μουσείου.
Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο, Κοσμήτορα Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του ΕΜΠ.
Από αριστερά, ο κ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.
Η Δρ. Ελευθερία Δήμου ξεναγεί στην Έκθεση τους επίσημους προσκεκλημένους.
Η κα Αγγελική Στέλλιου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος Κέντρου ΓΑΙΑ, ξεναγεί κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.
Στελέχη της εταιρείας "Ελληνικά Πετρέλαια".
Από αριστερά, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και η κα Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος του Μουσείου.
Άποψη της Έκθεσης "Τα ορυκτά και ο Άνθρωπος" στον 1ο όροφο του Κέντρου ΓΑΙΑ.

 

Την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 εγκαινιάστηκε η νέα Περιοδική Έκθεση με θέμα "Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος" στο Κέντρο Γαια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο "Άγγελος Γουλανδρή" η Δρ. Νικόλ Οικονομοπούλου - Κυριακοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό και η Δρ. Ελευθερία Δήμου μίλησε για τους σκοπούς της έκθεσης και τη σημασία των ορυκτών στην καθημερινότητα του ανθρώπου από αρχαιοτάτων χρόνων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν από την κα Ελευθερία Δήμου και την κα Αγγελική Στέλλιου ξεναγήσεις στο χώρο της έκθεσης και ακολούθησε κοκτέιλ στο Cafe' "Αμμωνίτες" του Κέντρου ΓΑΙΑ.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, ο κ. Κωνσταντίνος Σάλτας , Αντιπρόεδρος ΣΜΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, ο κ.  Γιάννης Μανιάτης , πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος, Κοσμήτορας Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του ΕΜΠ,  Ακης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, ο κ. Γεώργιος Μίχος, Δ/νων Σύμβουλος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ο κ. Ματθαίος Κωνσταντινίδης, Γενικός Γραμματέας ΣΜΕ, ο κ. Χριστόφορος Παυλίδης, Δ/νων Σύμβουλος της "ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ –ΓΡΑΝΙΤΕΣ", ο κ. Θόδωρος Αποστολόπουλος, μέλος ΔΣ της "ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ –ΓΡΑΝΙΤΕΣ", ο κ. Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου, Δ/νων Σύμβουλος ΓΕΩΕΛΛΑΣ, ο κ. Δημήτρης Πόρτολος, Δ/νων Σύμβουλος της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ", ο κ. Ιωάννης Πανιάρας, Πρόεδρος της ΤΙΤΑΝ, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, πρ. Πρόεδρος Συμβουλίου ΣΕΒ για Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο κ. Θανάσης Αποστολίκας από τη ΛΑΡΚΟ, η κα Ελένη Στεργίου, Υποδιευθύντρια Διευθύνσεως Marketing και Δημοσίων Σχέσεων ALPHA BANK, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Επίσης, από την εταιρεία "Ελληνικά Πετρέλαια" παρευρέθησαν οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Ψυχογιός Ιωάννης (Εφοδιασμού, Διύλισης & Πωλήσεων), Γρηγορίου Ιωάννης (Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων), Κορωναίος Ιωάννης (Εταιρικών Σχέσεων), Παγώνη Πηνελόπη (Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης) και Σουλάκη Ράνια (Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης).
Τέλος, έδωσαν το παρών πλλοί εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ και των εταιρειών -μελών του ΣΜΕ, καθητητές Πανεπιστημίου και ΕΜΠ και πλήθος κόσμου.

Φωτό: Αλέξανδρος Καραίσκος