ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"


 

“Greek Forests, Green Destinations”

Έκθεση στο αεροδρόμιο για τα δάση της Ελλάδας
(6 Μαρτίου - 9 Ιουλίου 2017)

Μια σημαντική συνεργασία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με μια νέα έκθεση στο αεροδρόμιο, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»  έχουν έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας της φύσης και την ανάδειξη των ελληνικών δασών σε προορισμούς αναψυχής μεγάλης αξίας.

Η έκθεση με τίτλο "Greek Forests, Green Destinations" επιχειρεί να γνωρίσει στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου το δασικό πλούτο της Ελλάδας, μιας χώρας που, παρά τη μικρή έκτασή της, διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία δασικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη.

Η έκθεση «ταξιδεύει» τους επισκέπτες της σε δάση ανυπολόγιστης αξίας και μοναδικής ομορφιάς και ανασυνθέτει τοπία υψηλής αισθητικής. Από το ελατόδασος του Νομού Δράμας που παραπέμπει σε βορειοευρωπαϊκά τοπία, ως το εξωτικό φοινικόδασος στο Βάι της Κρήτης και από το αρχέγονο, παραποτάμιο δάσος του Νέστου, ως τις δασωμένες πλαγιές του εμβληματικού Ολύμπου, τα δάση της Ελλάδας προσκαλούν σε συναρπαστικά ταξίδια περιήγησης στην ελληνική φύση
.
Η έκθεση παρουσιάζεται στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον», στο επίπεδο αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από τις 6 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2017.

Ξενάγηση στην Έκθεση 

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Greek Forests, Green Destinations».
Ο Διονύσης Μέρμυγκας υπεύθυνος του βοτανικού τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τους μίλησε για την ποικιλότητα των ελληνικών δασών, τις λειτουργίες και τις κοινωφελείς επιδράσεις τους. Ενημερώθηκαν επίσης για επιλεγμένα έργα του Μουσείου σχετικά με την προστασία, διαχείριση και αποκατάσταση δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και για τις δράσεις του έργου LIFE ForestLife, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υ.Π.ΕΝ.
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή των εορτασμό των 25 χρόνων του χρηματοδοτικού προγράμματος LIFE.

Στις φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τη ξενάγηση στους μαθητές σχολείων.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας / Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων
Τηλ. 2310 473320
e-mail: ekby@ekby.gr
www.ekby.gr

Γραφείο Τύπου ΔΑΑ
Τηλ. 210 3537227
Press info@aia.gr
www.aia.gr