ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS ενώνουν τις δυνάμεις τους, με κοινό σκοπό την ενίσχυση του Πολιτισμού.

Ζωγραφικά έργα της Νίκης Γουλανδρή εμπνευσμένα από την ελληνική φύση, σε υπογεγραμμένες λιθογραφίες θα παρουσιαστούν σε έκθεση από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στο ΙΑΝΟS Café (Σταδίου 24). Οι λιθογραφίες διατίθενται προς πώληση.

Τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΑ» και «ΟΙ ΠΑΙΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» θα παρουσιάζονται στο ΙΑΝΟS Café (Σταδίου 24) από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 έως την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020.
Η Νίκη Γουλανδρή συνιδρύτρια με τον σύζυγό της Άγγελο, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρου ΓΑΙΑ, άφησε ένα ανεκτίμητο έργο στον τομέα της έρευνας και της ταξινόμησης της βοτανικής ζωγραφικής.
Με σπάνιο ταλέντο και ασυνήθιστη ευαισθησία, αποδίδει με καλλιτεχνική ζωντάνια, στηριγμένη στην επιστημονική γνώση, τις λεπτομέρειες, τις αντιθέσεις και τις χρωματικές αποχρώσεις σε κάθε μικρό και μεγάλο αγριολούλουδο .

Η παρουσίαση των έργων θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 με ειδική εκδήλωση -αφιέρωμα στη Νίκη Γουλανδρή. Τον Φεβρουάριο του 2020 συμπληρώνεται ένα έτος χωρίς την παρουσία της.

Ιδιαίτερα αντικείμενα που διατίθενται μόνο στο Μουσείο, τώρα μπορεί να τα αγοράσει κανείς και στα καταστήματα ΙΑΝΟS:

  • Επώνυμες πορσελάνες με τα βοτανικά σχέδια της Νίκης Γουλανδρή στον ειδικό χώρο ΙΑΝΟS ΑRT των καταστημάτων ΙΑΝΟS Σταδίου, Golden Hall και ΙΑΝΟS Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.
  • Συλλεκτικές εκδόσεις του Μουσείου
    «Ελληνικά Αγριολούλουδα», «Παιώνιες στην Ελλάδα», «Κοχύλια από τις Ελληνικές Θάλασσες» και τα «Ελληνικά Δάση»
  • Επιλεγμένα παιδικά είδη στο παιδικό τμήμα του ΙΑΝΟS Σταδίου και στο κατάστημα στη Μητροπόλεως, Θεσσαλονίκη

Επίσης, η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη δράση του Μουσείου «Σάββατα στο Μουσείο με ένα Βιβλίο», με επιλεγμένες παιδικές εκδόσεις.
Κάθε μήνα θα γίνονται αφηγήσεις παραμυθιών από συγγραφείς για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στον χώρο του πωλητηρίου του Μουσείου στην Κηφισιά.

Στα μέλη του ΙΑΝΟS CLUB προσφέρεται:

- Έκπτωση στο πωλητήριο του Μουσείου 10%
- Έκπτωση στο Museum Café του Μουσείου 10%