ΑΝΟΙΞΑΜΕ!

To Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του!

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου - Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020:
(Τον Αύγουστο το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό)

1. Επισκεφτείτε την Μόνιμη Έκθεση Φυσικής Ιστορίας

2. Ανακαλύψτε τη «Γωνιά του Επισκέπτη»
και μπείτε στη νέα Ψηφιακή Εποχή του Μουσείου

Μια νέα εφαρμογή προστίθεται στη ψηφιακή εμπειρία του επισκέπτη,
στη «Γωνιά του Επισκέπτη». Η Εφαρμογή Προθηκών που δημιουργήθηκε
στο πλαίσιο των εφαρμογών ΚΕΜ*, είναι πλέον διαθέσιμη!!

Τα εκθέματα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας γίνονται «πύλες» σε έναν multimedia κόσμο, όπου οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να μελετήσουν για πρώτη φορά πολύτιμο ψηφιακό υλικό, προερχόμενο από πηγές εντός και εκτός Μουσείου.

Το πλούσιο υλικό της εφαρμογής, προβάλλεται σε ένα ευχάριστο ψηφιακό περιβάλλον, κατάλληλα δομημένο σε 2 επίπεδα τεκμηρίωσης, ώστε να απευθύνεται στο γενικό κοινό αλλά και στον ειδικό επιστήμονα.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 66 θεματικές ενότητες, 185 εκθέματα, και συνολικά 260 σημεία ανάδειξης υλικού, τα οποία καλύπτουν όλη τη Μόνιμη Έκθεση του ΜΓΦΙ, ενώ το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, ανανεώνει και εμπλουτίζει συνεχώς το διαθέσιμο υλικό.

Ο επισκέπτης έχει ελεύθερη πρόσβαση σε κείμενα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες, συνοδευόμενα με περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες, 100 βίντεο, 30 διαφορετικούς ήχους από τη φύση, live streaming από τα εργαστήρια του Μουσείου και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ψηφιοποιημένα βιβλία της Βιβλιοθήκης μας, δείγματα φυτών από το ιδιαίτερα πλούσιο Herbarium του Ιδρύματος, αλλά και τις υπόλοιπες συλλογές του Μουσείου, δημοσιεύσεις, υλικό από το Τμήμα Οικολογίας Εδάφους, αρχειακό υλικό για τους Ιδρυτές Άγγελο και Νίκη Γουλανδρή κ.ά.

Η νέα ψηφιακή εποχή του Μουσείου είναι ήδη εδώ και θα συνεχίσει
να ξεδιπλώνεται στο κοινό μας το προσεχές διάστημα.

Στην «Γωνιά του Επισκέπτη» υπάρχουν επίσης ψυχαγωγικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και πλήρης εικονική περιήγηση
(virtual tour).

* Oi Εφαρμογές υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου ΚΕΜ «Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ
του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου

Καθημερινές: 9.00 – 14.30
Σαββατοκύριακο: 10.00 – 15.00

Είσοδος Λεβίδου 13, Κηφισιά

Εισιτήρια: Ενήλικες 6€, Παιδιά 4€
Περισσότερες Πληροφορίες: 210 8015870

Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, οι επισκέπτες των μουσείων, για τη προστασία τους, πρέπει να ακολουθούν τους ακόλουθους κανόνες:
- Απόσταση 1,5 μ. κατ' ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
- Η λειτουργία εστιατορίων/café στους χώρους των μουσείων λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης. Τραπέζια και καρέκλες απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση τους.
- Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.
-Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός, για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.
- Ως προς τα εισιτήρια: Προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου υφίσταται, ώστε να ελέγχεται, κατά το δυνατόν, η ροή των επισκεπτών. Ειδική πρόβλεψη θα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ατόμων άνω των 65, εγκύων κ.λ.π.
- Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λ.π.). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.
Σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων στα μουσεία:
- Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό (ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμός, ασφάλεια κ.ο.κ) πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό. Τοποθετούνται διαχωριστικά πετάσματα, όπου είναι απαραίτητο. Προβλέπεται η ακριβής μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και για προμήθεια απολυμαντικών ειδών.
- Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την αναγκαία ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους. Ειδικά, οι διοικήσεις των μουσείων πρέπει να μεριμνούν για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών. Να προβαίνουν, κατά την κρίση τους, και στην λήψη επιπλέον μέτρων, όταν, ενδεχομένως, το απαιτούν, συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες ενός χώρου.
Φωτό: aletterfromireland. com