Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!

Η κλιματική αλλαγή ωθεί τους Θαλάσσιους Ίππους (Odobenus rosmarus) στην αυτοκτονία, όπως προκύπτει από το σκληρό ντοκυμαντέρ, που πρόβαλλε τις τελευταίες ημέρες το Netflix στη σειρά «Our Planet”, με τον David Attenborough.

H κλιματική αλλαγή μεταβάλλει τη φυσική τάξη,με αποτελέσματα που ακόμη δεν έχουμε φανταστεί, καθώς οι αυξανόμενες θερμοκρασίες προκαλούν τήξη των πάγων στους πόλους και ορισμένα ζώα, λιγότερο εξοπλισμένα, αδυνατούν να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον σε σχέση με άλλα.
Οι θεατές που παρακολούθησαν το πρώτο επισόδειο της νέας αυτής σειράς του Attenborough, έπαθαν τέτοιο σοκ, που πολλοί από αυτούς έφτασαν να μιλούν για την πρόκληση «ψυχολογικού τραύματος».

Το τραγικό συμβάν – ένα από τα πολλά- που κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός έλαβε χώρα στον Βερίγγειο Πορθμό που χωρίζει τη Σιβηρία και την Αλάσκα, λίγο νοτιότερα του Αρκτικού κύκλου.

Στο βίντεο, μια ομάδα Θαλάσσιων Ίππων έχει καταφύγει σε μια βουνοπλαγιά, πιθανώς από τη σύγκρουση με μια άλλη ομάδα για τη διεκδίκηση κάποιας θαλάσσιας περιοχής. Όμως οι απότομοι και γυμνοί βράχοι δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για ζώα που ζυγίζουν έως δύο τόνους και είναι συνηθισμένα να γλιστρούν πάνω στο χιόνι για να φτάσουν στη θάλασσα.
Στις αδέξιες και απελπισμένες προσπάθειες να επιστρέψουν στο νερό, ελλείψει χιονιού, σέρνονται πάνω στους μυτερούς βράχους, σκοντάφτουν και πέφτουν στον γκρεμό. Τα περισσότερα σκοτώνονται από την πτώση ή συνθλίβουν με το βάρος τους τους άλλους Θαλάσσιους Ίππους που βρίσκονταν κάτω.
Τα βράχια κάτω στην ακτή είναι γεμάτα από νεκρά και τραυματισμένα ζώα…!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=UFI4nAStSj8

Πηγή: youmagazine.gr
Φωτό:
Θαλάσσιος Ίππος, στην προσπάθειά του να φθάσει στη θάλασσα, σκοτώνεται κατά την πτώση του από τα βράχια!