Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

Σύμφωνα με Έρευνα του Εθνικού Κέντρου Breakthrough για την Αποκατάσταση του Κλίματος στη Μελβούρνη, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να «καταρρεύσει» η ανθρώπινη κοινωνία έως το 2050, αν δεν ληφθούν σοβαρές δράσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία για να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

Όπως προβλέπουν οι ερευνητές, οι κυβερνήσεις του πλανήτη θα αγνοήσουν αρχικά τη συμβουλή των επιστημόνων για άμεσο περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, με συνέπεια η παγκόσμια μέση θερμοκρασία να ανέβει τελικά έως τα μέσα του 21ου αιώνα κατά τουλάχιστον 3 βαθμούς Κελσίου!

Αποτέλεσμα είναι τα 35% της χερσαίας έκτασης της Γης και το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού να εκτίθενται πλέον πάνω από 20 μέρες το χρόνο σε θανατηφόρες θερμοκρασίες πέρα από το όριο της ανθρώπινης επιβίωσης! Με την κατάρρευση ολόκληρων οικοσυστημάτων της φύσης, θα σημειωθεί μοιραία μαζική μετακίνηση πληθυσμών κυρίως από φτωχές χώρες προς τις πλουσιες, οι οποίες όμως δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο βάρος αυτής της μαζικής μετανάστευσης.

Τότε είναι που θα ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις μέσα στις χώρες και μεταξύ χωρών για τη διασφάλιση ζωτικών πόρων για την επιβίωση (νερού, τροφής, ενέργειας κ.α.), φέρνοντας πιο κοντά ακόμη και την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου. Η κατάληξη θα είναι «σκέτο χάος», σύμφωνα με το σενάριο, και ίσως «το τέλος του παγκόσμιου ανθρώπινου πολιτισμού όπως τον ξέρουμε!

Πηγή: Άρθρο της Καθημερινής με τίτλο «Ερευνα: Η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει στην «κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού» έως το 2050»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: