E-NATURE

e-NATURE

Η νέα δραστηριότητα του Ε-kids είναι εδώ!

Μαθαίνουμε πώς θα φέρουμε τη φύση στο μπαλκόνι μας!

Παιδιά, μετά από την ενασχόλησή μας με τα ζώα του e-Coloring, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα φυτά του e-Nature!

Όλοι μας θέλουμε να βρισκόμαστε μέσα στη φύση, να παρακολουθούμε την αναγέννησή της, να θαυμάζουμε τα λουλούδια που ανθίζουν, να απολαμβάνουμε το άρωμα των φυτών!
Τι θα λέγατε όμως αν φέρναμε τη φύση στο μπαλκόνι μας, στο παρτέρι μας, στον κήπο μας;

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας είχε αυτή την όμορφη ιδέα και προχώρησε άμεσα στην υλοποίησή της για να κρατήσει συντροφιά – παρέχοντας γνώσεις και ψυχαγωγία – σε όλους εσάς τους μικρούς μας φίλους που θέλετε να ασχοληθείτε με τα φυτά!

Ετοιμαστείτε, μέσα από τις οδηγίες που θα σας παρέχουμε, να γίνετε μικροί κηπουροί / καλλιεργητές των δικών σας φυτών και να παρατηρείτε την εκπληκτική πορεία ανάπτυξής τους, που ξεκινά ήδη από το αρχικό στάδιο της σποράς! Πολύ σύντομα, θα διαπιστώσετε πόσο συναρπαστικό είναι να βλέπετε ένα φυτό να μεγαλώνει, χάρη στις δικές σας φροντίδες!

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Το e-Nature περιλαμβάνει 3 κατηγορίες φυτών:

1. Τα φυτά που βλέπουμε (καλλωπιστικά)


2. Τα φυτά που μυρίζουμε (αρωματικά)

 

3. Τα φυτά που τρώμε (λαχανικά και φρούτα)

Κάνοντας κλικ σε κάθε κατηγορία, μπορείτε να βλέπετε το φυτό με το οποίο θα ασχοληθούμε κάθε φορά.

Ακολουθήστε μας σε αυτό το νέο ταξίδι που μόλις ξεκινάει, ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις, αλλά και … βρώμικα χέρια από το χώμα (μην ανησυχείτε, μπορείτε να τα προστατεύσετε με ειδικά γάντια για κηπουρική)!
Θα ενθουσιαστείτε όταν οι κόποι σας καρποφορήσουν, όταν θαυμάσετε τα άνθη των καλλωπιστικών σας φυτών, αλλά και όταν γευτείτε τους καρπούς κάποιων άλλων (για παράδειγμα, αξέχαστη θα σας μείνει σίγουρα η γεύση της πρώτης πίτσας με ντομάτες και βασιλικό από τις δικές σας γλάστρες που θα παρασκευάσετε με τη βοήθεια της μητέρας σας)!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καταρχήν, επισκεφθείτε με τους γονείς σας μια λαϊκή αγορά, ή ένα φυτώριο αγοράστε τους σπόρους που θα προτείνονται μέσα από αυτή τη σελίδα και ξεκινήστε την καλλιέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
Με τα πρώτα απλά βήματα, θα διδαχθείτε τα βασικά στοιχεία της κηπουρικής, όπως ποιο είναι το σωστό χώμα για κάθε φυτό και ποιες οι ανάγκες του για νερό και έκθεση στον ήλιο.
Ορίστε 15 ή 20 λεπτά μια ή δύο φορές την εβδομάδα για την φροντίδα του παρτεριού, το ξεχορτάριασμα, το πότισμα, καταγράψτε τις παρατηρήσεις σας και μάθετε να καθαρίζετε και να τακτοποιείτε σε συγκεκριμένο μέρος τα εργαλεία του κήπου.

Τι χρειαζόμαστε;

– Φτυάρι,
– Μικρή τσουγκράνα,
– Μικρή τσάπα – σκαλιστήρι,
– Ψαλίδι για φυτά,
– Ποτιστήρι,
– Γλάστρες (ή ζαρντινιέρα, ή παρτέρι, ό,τι υπάρχει στο σπίτι)
– Ένα καλό εμπλουτισμένο χώμα και σπόρους, που θα προμηθευτείς από φυτώριο!
– Σημειωματάριο

Α! θα χρειαστείτε και μικρά ξυλάκια παγωτού, οπότε αν τρώτε παγωτά κρατήστε τα, διαφορετικά μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με υλικά χειροτεχνίας.
Γιατί; Διότι για κάθε φυτό που παρουσιάζουμε στο e-nature, θα έχετε και μια μικρή καρτέλα του φυτού, που θα την κολλάτε σε ένα ξυλάκι παγωτού και θα την βάζετε μέσα στην γλάστρα, για να ξέρετε ποιο φυτό έχετε σπείρει.

Βασική αρχή είναι ότι δεν σπέρνουμε όλα τα φυτά μαζί, υπάρχουν φυτά του Φθινοπώρου και φυτά της Άνοιξης!

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε έναν συγκεντρωτικό Πίνακα με όλα τα φυτά, όλων των Κατηγοριών, που μπορούν να καλλιεργηθούν κάθε μήνα μέσα στη χρονιά!
Μπορείτε να τον συμβουλεύεστε, να επιλέγετε το φυτό που θέλετε να καλλιεργήσετε και στη συνέχεια να ανατρέχετε σε μία από τις 3 παραπάνω Κατηγορίες του e-Nature, κάνοντας κλικ επάνω στον γενικό τίτλο!

Ο Πίνακας θα εμπλουτίζεται τακτικά


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδα μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.