• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΟλόκληρη η σχολική χρονιά
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ70΄
  • ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Διαδραστικό παιχνίδι
  • ΤΑΞΗ Νηπιαγωγείο, Α' Δημοτικού, Β' Δημοτικού
  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ25
  • ΚΟΣΤΟΣ/ΑΤΟΜΟ4€
  • ΚΤΗΡΙΟΜΓΦΙ
F
T
P
G+
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

"ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ"

 

 


ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεινόσαυροι στο υπόγειο του Μουσείου

Το νέο αυτό πρόγραμμα για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, & Β’ Δημοτικού έχει ως στόχο μέσα από την αλληλεπίδραση και το παιχνίδι οι μαθητές να γνωρίσουν τους δεινόσαυρους και να ανακαλύψουν τα μυστικά τους.

Η επίσκεψη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 70 λεπτά και περιλαμβάνει:

1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή στις γενικές έννοιες του Μουσείου, καθώς και στην έννοια των ερπετών και τι σημαίνει δεινόσαυρος σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα(5’)
2. Ποιοι είναι οι δεινόσαυροι: μέσα από διάδραση και παιχνίδι, τα παιδιά γνωρίζουν 8 δεινόσαυρους: Τυραννόσαυρος Ρεξ, Τρικεράτοπας, Πτερόσαυρος, Ιχθυόσαυρος, Πτερανόδοντας, Κομψόγναθος, Ευοπλοκέφαλος και Διπλόδοκος και μαθαίνουν πώς έμοιαζαν, πώς κινούνταν, τι έτρωγαν και πώς εξαφανίστηκαν (30’)
3. Γνωριμία με τους δεινόσαυρους του υπογείου: τα παιδιά παρατηρούν τον Ιχθυόσαυρο και την Αρχαιοπτέρυγα στην έκθεση του μουσείου και μαθαίνουν τα χαρακτηριστικά τους μέσα από κινητικά παιχνίδια (10’)
4. Γνωριμία με τον Τρικεράτοπα: τα παιδιά παρατηρούν τον Τρικεράτοπα στην έκθεση του μουσείου, μαθαίνουν χαρακτηριστικά του και συγκρίνουν το μέγεθός του με το δικό τους με ένα κινητικό παιχνίδι (10’)
5. Ζωγραφική (15’) ή Σύντομη περιήγηση στους υπόλοιπους χώρους του μουσείου (15’)

Στο πρόγραμμα αυτό το σχολικό τμήμα θα πάρει φεύγοντας:

1. Δέκα Α4 χαρτιά με λαβύρινθο και τις διαδρομές που συνδέουν δεινοσαυράκια και τους γονείς τους
2. Α3 χαρτιά (όσα είναι τα παιδιά) με ζωγραφική για τρεις δεινόσαυρους (τον τρικεράτοπα, τον τυραννόσαυρο ρεξ και τον πτερόσαυρο)
3. Ένα βιβλίο με τίτλο: «Είμαι παιδί σας;», των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, για να μάθουν περισσότερα για τους δεινόσαυρους στο σχολείο.

Στην περίπτωση που θα επισκεφθούν το Μουσείο περισσότερα από ένα σχολικά τμήματα, θα παρακολουθήσει κάθε τμήμα διαφορετικό πρόγραμμα. Π.χ. σύνολο 50 μαθητών θα χωριστεί σε δύο τμήματα των 25, τα οποία θα παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό θέμα το καθένα.

Είναι χρήσιμο να υπολογίσετε λίγο χρόνο για την είσοδο και έξοδο των παιδιών απ’ το Μουσείο, το φαγητό τους και την επίσκεψη στο πωλητήριο του Μουσείου.

Για να κλείσετε την επίσκεψή σας, τηλεφωνήστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο: 210-8015870 και εσωτερικό 550,(υπεύθυνη κα Θεοδωροπούλου) από τις 9:00 – 14:30, τις καθημερινές εκτός Δευτέρας.

Σας περιμένουμε για μια δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη με το σχολείο σας.

Φωτό: Πτερόσαυρος (palaeocast. com / Mark Witton)