• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΟλόκληρη η σχολική χρονιά
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ70΄
  • ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Διαδραστικό παιχνίδι
  • ΤΑΞΗ Νηπιαγωγείο, Α' Δημοτικού, Β' Δημοτικού
  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ17
  • ΚΟΣΤΟΣ/ΑΤΟΜΟ4€
  • ΚΤΗΡΙΟΜΓΦΙ
F
T
P
G+
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

"ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ"

 

 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεινόσαυροι στο υπόγειο του Μουσείου

Πρόγραμμα για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, & Β’ Δημοτικού, που έχει ως στόχο μέσα από την αλληλεπίδραση και το παιχνίδι οι μαθητές να γνωρίσουν τους δεινόσαυρους και να ανακαλύψουν τα μυστικά τους.

Η επίσκεψη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 70 λεπτά και περιλαμβάνει:

1. Καλωσόρισμα και εισαγωγή στις γενικές έννοιες του Μουσείου, καθώς και στην έννοια των ερπετών και τι σημαίνει δεινόσαυρος σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα(5’)

2. Ποιοι είναι οι δεινόσαυροι: μέσα από διάδραση και παιχνίδι, τα παιδιά γνωρίζουν 8 δεινόσαυρους: Τυραννόσαυρος Ρεξ, Τρικεράτοπας, Πτεροδάκτυλος, Ιχθυόσαυρος, Πτερανόδοντας, Ράπτορας, Αγκυλόσαυρος και Διπλόδοκος και μαθαίνουν πώς έμοιαζαν, πώς κινούνταν, τι έτρωγαν και πώς εξαφανίστηκαν (30’)

3. Γνωριμία με τους δεινόσαυρους του υπογείου: τα παιδιά παρατηρούν τον Ιχθυόσαυρο και την Αρχαιοπτέρυγα στην έκθεση του μουσείου και μαθαίνουν τα χαρακτηριστικά τους μέσα από κινητικά παιχνίδια (10’)

4. Γνωριμία με τον Τρικεράτοπα: τα παιδιά παρατηρούν τον Τρικεράτοπα στην έκθεση του μουσείου, μαθαίνουν χαρακτηριστικά του και συγκρίνουν το μέγεθός του με το δικό τους με ένα κινητικό παιχνίδι (10’)

5. Ζωγραφική (15’) ή Σύντομη περιήγηση στους υπόλοιπους χώρους του μουσείου (15’)

Στο πρόγραμμα αυτό το σχολικό τμήμα θα πάρει φεύγοντας:

· Δέκα Α4 χαρτιά με λαβύρινθο και τις διαδρομές που συνδέουν δεινοσαυράκια και τους γονείς τους

· Α3 χαρτιά (όσα είναι τα παιδιά) με ζωγραφική για τρεις δεινόσαυρους (τον τρικεράτοπα, τον τυραννόσαυρο ρεξ και τον πτεροδάκτυλο.

Στην περίπτωση που θα επισκεφθούν το Μουσείο περισσότερα από ένα σχολικά τμήματα, θα παρακολουθήσει κάθε τμήμα διαφορετικό πρόγραμμα. Π.χ. σύνολο 50 μαθητών θα χωριστεί σε δύο τμήματα των 25, τα οποία θα παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό θέμα το καθένα.

Είναι χρήσιμο να υπολογίσετε λίγο χρόνο για την είσοδο και έξοδο των παιδιών απ’ το Μουσείο, το φαγητό τους και την επίσκεψη στο πωλητήριο του Μουσείου.

Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων επικοινωνείτε με την κα Δώρα Καμινάρη (τηλ. 210-8015870, εσωτ. 670) Δευτέρα ως Παρασκευή, και ώρες 8.00-15.00.

Σας περιμένουμε για μια δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη με το σχολείο σας.

Φωτό: Πτερόσαυρος (palaeocast. com / Mark Witton)