ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ…ΚΑΦΕ!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

O καφές είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Ενώ λίγες μόνο χώρες ελέγχουν την παραγωγή του, καταναλώνεται σε τεράστιες ποσότητες σχεδόν παντού στην υφήλιο: Οι κάτοικοι του πλανήτη πίνουν καθημερινά περίπου 2 δισεκ. φλυτζάνια καφέ!
Όμως όλος αυτός ο καφές παράγει απόβλητα. To κατακάθι του καταλήγει συχνά στην χωματερή ή στους νεροχύτες και στο αποχετευτικό σύστημα, συμβάλλοντας και αυτό στο σοβαρό πρόβλημα των αποβλήτων τροφίμων (περίπου το 1/3 των τροφίμων που παράγονται, δυστυχώς πετιέται).

Έτσι δύο επιχειρηματίες από το Ελσίνκι, οι Son Chu και Jesse Tran αποφάσισαν να κατασκευάσουν αθλητικά παπούτσια (sneakers), από το υπόλειμμα του καφέ, που απομένει μετά την παρασκευή του ροφήματος. Λάτρεις οι ίδιοι, αυτού του τύπου παπουτσιών, αλλά και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι σε ό,τι αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα, δεν μπορούσαν να βρουν άνετα και κομψά sneakers κατασκευασμένα με μια αειφόρο τεχνική. Έτσι πήραν την απόφαση να τα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Η επιχείρησή τους Rens, συνδυάζει ύφασμα κατασκευασμένο από κατακάθι καφέ και ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα, παράγοντας τελικά ένα υλικό ελαφρύ και ανθεκτικό, τόσο ώστε να ενδείκνυται για την παραγωγή αθλητικών υποδημάτων. Ένα δικό τους ζευγάρι sneakers ζυγίζει 460 γρ., από τα οποία τα 300 γρ. είναι…καφές. Επίσης, για κάθε ζευγάρι χρησιμοποιείται το ισοδύναμο 6 πλαστικών μπουκαλιών.
Διαβάστε το άρθρο: https://bit.ly/2NfVA8d