ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΥΓΩΝ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΑΙΝΕΙ!

Ακούει στο όνομα Biopack και όχι μόνο δεν αφήνει ίχνος απορριμμάτων, αλλά μεταμορφώνεται και σε ένα μικρό κήπο! Πρόκειται για την επινόηση του Έλληνα βιομηχανικού σχεδιαστή Γιώργου Μπόσνα, που αναδείχθηκε πρόσφατα νικητής στον διαγωνισμό Young Balkan Designers 2019 για την «έξυπνη» ανακυκλώσιμη και οργανική αυτή συσκευασία.

Η Biopack φτιάχνεται από χαρτοπολτό, αλεύρι, άμυλο και οργανικούς σπόρους. Μετά την κατανάλωση των αυγών ο χρήστης αντί να την πετάξει ή να την ανακυκλώσει, την ποτίζει ή τη φυτεύει έτσι ώστε οι σπόροι να εξελιχθούν σε φυτά. Η βασική ιδέα και ο στόχος είναι η δημιουργία ενός προϊόντος αληθινά φιλικού προς το περιβάλλον.

Όπως σχολιάζει ο ίδιος ο σχεδιαστής στην ιστοσελίδα του (georgebosnas.com), «Η ανακύκλωση είναι μια μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων που συνίσταται στη μετατροπή τους σε επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα, Είναι μια διαδικασία με πολλά βήματα. Η οικονομία δεν ευδοκιμεί από τις προσπάθειες για ανακύκλωση – γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβή η διαδικασία επεξεργασίας όλων των απορριμμάτων που παράγουμε. Η Biopack είναι μια συσκευασία σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι οικολογική σε κάθε επίπεδο»!

Πηγή: womantoc. gr