Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

«TO TΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ, Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»!

Το Earthwatch Institute κατέληξε στην τελευταία Σύσκεψη του Royal Geographical Society of London, ότι οι μέλισσες είναι τα σημαντικότερα ζώντα πλάσματα στον πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή οι επιστήμονες ανακοίνωναν από την πλευρά τους μια απογοητευτική διαπίστωση: Οι μέλισσες βρίσκονται ήδη σε κίνδυνο εξαφάνισης!!

Οι μέλισσες σε όλο τον κόσμο έχουν εξαφανιστεί μέχρι και σε ποσοστό 90%, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες και οι λόγοι είναι διάφοροι, ανάλογα με την περιοχή. Στους κυριότερους συγκαταλέγονται η μαζική υλοτόμηση, η έλλειψη ασφαλών θέσεων για τη δημιουργία φωλιών, η απουσία λουλουδιών, η ανεξέλεγκτη χρήση παρασιτοκτόνων, οι αλλαγές που υφίσταται το έδαφος και άλλοι.

Γιατί όμως το έντομο αυτό είναι το σημαντικότερο στον πλανήτη μας;
- Σύμφωνα με μελέτη, οι μέλισσες είναι το μοναδικό ζωντανό ον, που δεν είναι φορέας κανενός τύπου παθογόνου μικροοργανισμού, είτε αυτός είναι μύκητας, είτε ιός ή βακτήριο.
- Η παγκόσμια γεωργία εξαρτάται κατά 70% από αυτές και ακριβέστερα, οι 70 από τις 100 τροφές παράγονται χάρη σε αυτές.
- Η γονιμοποίηση που κάνουν οι μέλισσες επιτρέπει στα φυτά να αναπαραχθούν, φυτά από τα οποία τρέφονται εκατομμύρια ζώα. Χωρίς αυτές, η χλωρίδα θα άρχιζε σύντομα να εξαφανίζεται.
- Το μέλι που παράγουν οι μέλισσες, δεν χρησιμεύει μόνο ως τροφή, αλλά έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία και το δέρμα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που ο Einstein, πριν από πολλά πολλά χρόνια είχε πει: «Aν οι μέλισσες εξαφανίζονταν, ο άνθρωπος θα είχε μόνο 4 χρόνια ακόμη ζωής».

Λύσεις υπάρχουν, συμπληρώνει το άρθρο, το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν, γιατί είναι πλέον παγιωμένες οι πρακτικές στον τομέα της γεωργικής παραγωγής.
Ωστόσο, 3 λύσεις προτείνονται, με την ελπίδα ότι μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν:
- Να απαγορευθεί – και όχι να μειωθεί – η χρήση τοξικών παρασιτοκτόνων
- Να εφαρμοστούν εντελώς φυσικές εναλλακτικές τεχνικές γεωργικής παραγωγής
- Να πραγματοποιούνται συνεχείς έρευνες και να παρακολουθούνται η υγεία και οι συνθήκες διαβίωσης των μελισσών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθροhttps://www.globalresearch.ca/bee-most-important-li…/5690603
Φωτό: Alex Wild