Τετάρτη 30 Απριλίου
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑΤετάρτη 30 Απριλίου
  • ΧΩΡΟΣΚέντρο ΓΑΙΑ
  • ΩΡΕΣ19:30
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΕλεύθερη είσοδος
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
F
T
P
G+

Η 5η ΟΜΙΛΙΑ - ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Φάνης Κακριδής

 

20140430_194613
O κ. Φάνης Κακριδής, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
20140430_193718
Η κα Νίκη Γουλανδρή με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αιλιανό τέως Πρέσβη (αριστερά) και τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο, τέως Πρωθυπουργό.
20140430_194136
Η κα Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος του Μουσείου, απευθύνει δυο λόγια στο κοινό, πριν την έναρξη της ενδιαφέρουσας ομιλίας του καθηγητή κ. Φ. Κακριδή.
DSC05309
Πολυπληθές ήταν το κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του καθηγητή κ. Φάνη Κακριδή. Ανάμεσα στο ακροατήριο υπήρχαν και πολλοί φοιτητές.
20140430_203237
Ο καθηγητής κ. Φάνης Κακριδής συνομιλεί με το κοινό, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, που παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
20140430_203617
Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που απήυθηναν στον καθηγητή κ. Φάνη Κακριδή πολλοί από τους παρευρισκόμενους, μετά το πέρας της ομιλίας του!
DSC05312
Από αριστερά, ο κ. Κ. Αιλιανός, τ. Πρέσβης, η κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου και ο κ. Π. Πικραμένος, τ. Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Αθηνά.
DSC05313
Η κα Φαλή Βογιατζάκη (δεξιά), Αντιπρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η κα Νικόλ Κυριακοπούλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.

Κλείνοντας τον κύκλο Ομιλιών – Μαθημάτων για την «Ιστορία του Φυσικού Κόσμου», ο κ. Φάνης Ι. Κακριδής, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέπτυξε την περασμένη Τετάρτη, με συναρπαστικό πραγματικά τρόπο, το θέμα «Πρώτιστα Χάος εγένετο….: Οι Αρχαίοι για την Κοσμογένεση»!

Ο καθηγητής, στο πλαίσιο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο πώς φαντάστηκαν και πώς περιέγραψαν οι Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς – ποιητές σαν τον Ησίοδο και τον Ορφέα, αλλά και φιλόσοφοι σαν τον Παρμενίδη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, τη Γένεση του Κόσμου.

Με την ομιλία αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος Ομιλιών – Μαθημάτων για την «Ιστορία του Φυσικού Κόσμου», που οργάνωσε φέτος το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσή του, από τη Νίκη και τον Άγγελο Γουλανδρή, το 1964!

Μετά το πέρας και της τελευταίας ομιλίας του κ. Κακριδή, οι φοιτητές, αλλά και όλοι όσοι παρακολούθησαν όλες τις Ομιλίες – Μαθήματα, παρέλαβαν βεβαίωση συμμετοχής από το Μουσείο!

Φωτό: «O Ωκεανός και η Τηθύς» (historicaltrails.wordpress.com).