Μάιος 2018 - Ιούνιος 2019
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑΜάιος 2018 - Ιούνιος 2019
 • ΧΩΡΟΣΚέντρο ΓΑΙΑ
 • ΩΡΕΣΗ έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου
 • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ1. Σαββατοκύριακα:
  Δύο ευρώ (2€) πλέον του εισιτηρίου εισόδου (δηλαδή, ενήλικες 6 + 2=8€, παιδιά 4 + 2=6€)
  Οικογενειακό εισιτήριο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά : 25 ευρώ (περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο και η επίσκεψη στην Έκθεση.
  2. Καθημερινές:
  Η επίσκεψη στην έκθεση περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο (ενήλικες 6€, παιδιά 4€)
 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ΑΧΑ
F
T
P
G+

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ"

 

 

«ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ δημιούργησαν μια μοναδική ψηφιακή έκθεση για τον σεισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι οι επισκέπτες να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Εικονική πραγματικότητα, νέες τεχνολογίες, βιωματικά εκθέματα και διαδραστικές εφαρμογές θα έχουν, έτσι, την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκεφθούν την πρωτότυπη ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στο Κέντρο ΓΑΙΑ και άνοιξε για το ευρύ κοινό την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Η ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» αποτελεί μια πρωτότυπη, εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που επιτρέπει στους επισκέπτες να «περιηγηθούν» και να γνωρίσουν καλύτερα αυτό το φυσικό φαινόμενο μέσα από διαδραστικές εφαρμογές και καινοτόμες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Μοναδικά μοντέλα υδρογείων, που δίνουν πληροφορίες για τους σεισμούς, εκπαιδευτικά βίντεο, που παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα, live μετάδοση σεισμικών δονήσεων σε πραγματικό χρόνο, είναι μερικά από τα εκθέματα. Η διαδραστική εμπειρία της έκθεσης συμπληρώνεται με τη «σεισμική τράπεζα» και την «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας», αλλά και τις εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», μέσα από τις οποίες το κοινό θα ενημερώνεται σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός.

Το πρόγραμμα «Σεισμός στο Μουσείο» περιλαμβάνει επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, καθώς και δύο ημερίδες, για τους εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό.

Η Έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο» θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τον Μάιο 2018 έως τον Ιούνιο 2019. Για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ

Σαββατοκύριακα:
Δύο ευρώ (2€) πλέον του εισιτηρίου εισόδου (δηλαδή, ενήλικες 6 + 2=8€, παιδιά 4 + 2=6€)
Οικογενειακό εισιτήριο για 2 ενήλικες και 2 παιδιά : 25 ευρώ (περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο και η επίσκεψη στην Έκθεση.
Ξεναγήσεις ανά μισή ώρα από τις 10:30 έως τις 14:00

Καθημερινές:
η επίσκεψη στην έκθεση περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο
(ενήλικες 6€, παιδιά 4€)
Ξεναγήσεις ανά μία ώρα από τις 10:30 έως τις 13:30


ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22 Μαίου 2018 στο Κέντρο ΓΑΙΑ, παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της ακαδημαικής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, όπως οι κ.κ.  Παν. Πικραμμένος, Μέλος Δ.Σ. του Μουσείου, τ. Πρωθυπουργός, τ. Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας, Γιάννης Μανιάτης, τ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Βασιλ. Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας, Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβ. Ομάδας ΝΔ, Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Μαρία Παπαιωάννου, Διευθύντρια του ΜΓΦΙ, Ερρίκος Μοάτσος, CEO, AXA, Γιώργος Γκαζέτας, Καθ. στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ,  Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ, Ευθ. Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, ΟΑΣΠ, Κων. Μενουδάκος, Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κ. Συνολάκης, Ακαδημαϊκός Καθηγ. Φυσικών Καταστροφών Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωάννα Σεληνιωτάκη, Δ/τρια Εποπτ. Ιδωτικής Ασφάλισης, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Επιχειρηματίας, τ. Προέδρος ΣΕΒ, Νικόλ Κυριακοπούλου, Γεωλόγος, Μέλος, Δ.Σ. Μουσείου,  Ευαγγ. Σαπουντζάκης, Αν. Πρύτανης ΕΜΠ, Ράλλης Κουρκουλής, ΕΠΜ, Σερράος, Καθ. ΕΜΠ, Γιώργος Ραφαήλ-Βογιατζάκης, Επιχειρηματίας, Χρ. Καβαλόπουλος, Γεν. Διευθ. ΣΜΕ, Παν. Καρύδης, Επ. Καθηγητής ΕΜΠ. Θεοδ. Τάσιος, Επ. Καθηγητής ΕΜΠ, Μαρία Φασουλά, ΠΙΟΠ, Χαράλαμπος Αναστασιάδης, ΑΧΑ κ.α.
Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να «εξερευνήσουν» και να πληροφορηθούν σχετικά με τους σεισμούς, να εξοικειωθούν και να μάθουν πώς να προστατεύονται από το φαινόμενο.
Το ταξίδι αυτής της μοναδικής εκπαιδευτικης εμπειρίας, που συνδέει την τεχνολογία με την ενημέρωση και την πρόληψη, μόλις ξεκίνησε.
Από τις 23 Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο, όσοι επσκεφθούν την έκθεση, θα μάθουν περισσότερα για τον σεισμό, μέσα από εικονική πραγματικότητα, βιωματικά εκθέματα, προσομοιωτή σεισμού, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά βίντεο.
Όπως δήλωσε η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Φαλή Βογιατζάκη: «Το Μουσείο Θεωρεί καθήκον και έργο του να προβάλει μεγάλα θέματα, όπως αυτά των σεισμών, ώστε να μπορούμε όλοι με τη γνώση, να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το Πρόγραμμα «Σεισμός στο Μουσείο» εκτός από την ΄Εκθεση περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, Ημερίδα για εκπαιδευτικούς και Ημερίδα για το ευρύ κοινό».
«Σήμερα εγκαινιάσαμε μια σπουδαία έκθεση για τον σεισμό, με στόχο να συνεισφέρουμε μέσω της ενημέρωσης στην προστασία των πολιτών, κυρίως των παιδιών, για αυτό το τόσο σημαντικό φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας», ανέφερε από τη μεριά του, ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ.
«Καλωσορίζουμε μια πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης και ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην εκπαίδευση των νέων σχετικά με την έννοια του σεισμού, τη συμπερισφορά των κτιρίων μας και τους τρόπους αντιμετώπισής του», είπε επίσης στην ομιλία του ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με cocktail party, που δόθηκε προς τιμήν των προσκεκλημένων στον κήπο του Μουσείου.

Δείτε το σχετικό video από τα εγκαίνια εδώ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΧΑ

Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι παγκόσμιος ηγέτης στην χρηματοοικονομική προστασία με 116.514 εργαζομένους, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100 εκατομ. Πελάτες σε 62 χώρες. Για το έτος 2017, τα έσοδα ανήλθαν σε 98,6 δις ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ έκτακτων κερδών επενδύσεων) σε 6,0 δις ευρώ.
Ο Όμιλος ΑΧΑ είναι η πρώτη παγκόσμια ασφαλιστική επωνυμία για 9 συνεχή χρόνια (Interbrand Σεπτέμβριος 2017).
Η κοινή μετοχή της ΑΧΑ είναι εισηγένη και διαπραγματεύεται με το σύμβολο της ΑΧΑ στο Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο Όμιλος ΑΧΑ συμπεριλαμβάνεται στους κύριους διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως ο Dow Jones Sustainability Index (DJSI) και ο FTSE4GOOD.
Eίναι ιδρυτικό μέλος της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Αρχές για τη Βιώσιμη Ασφάλιση (UN Environment Programme’s Finance Initiative UNEP FI) και έχει υπογράψει τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για Υπεύθυνες Επενδύσεις (UN Principles for Responsible Investment).

Φωτό: Αέξανδρος Καραίσκος