Τετάρτες 21 Φεβρουαρίου, 21 Μαρτίου, 18 Απριλίου 2018
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑΤετάρτες 21 Φεβρουαρίου, 21 Μαρτίου, 18 Απριλίου 2018
  • ΧΩΡΟΣΚέντρο ΓΑΙΑ
  • ΩΡΕΣ19:00 - 20:30
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΕλεύθερη είσοδος
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
F
T
P
G+

ΟΜΙΛΙΕΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2018 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΕΣ –ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2018

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από το 2011 οργανώνει κάθε χρόνο σειρά ομιλιών-μαθημάτων με συμβούλους τους καθηγητές Θεοδόση Τάσιο και Φάνη Κακριδή.
Εξ αρχής οι ομιλίες-μαθήματα είχαν σκοπό να ανιχνεύσουν και να προβάλουν την ελληνική σκέψη σε κρίσιμους τομείς, που προβληματίζουν ακόμη τον σύγχρονο κόσμο. Αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα όπως «Επιστήμες, Τεχνολογία και Οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα», «Ιστορία του Φυσικού Κόσμου», «Αριστοτέλης», «Θάλαττα – Θάλαττα», «Τα Φυτά: Από τον Θεόφραστο έως τον Λινναίο».

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για το 2018 προγραμματίζει τη νέα σειρά ομιλιών-μαθημάτων με γενικό τίτλο: «ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ».

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1η Ομιλία: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
«Η Εξέλιξη της Εξέλιξης: οι αντιλήψεις για τη ζωή μέσα στον χρόνο»
από τον κο Σφενδουράκη Σπύρο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

2η Ομιλία: Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
«Τι είναι η Εξέλιξη»
από τον κο Μυλωνά Μωυσή, Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης & Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

3η Ομιλία: Τετάρτη 18 Απριλίου 2018
«Η Προέλευση και η Εξέλιξη του Ανθρώπου από Καταβολής Κόσμου»
από τον κο Αντώνη Μπαρτσιώκα, Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής Ανθρωπολογίας- Παλαιοανθρωπολογίας και Διευθυντή Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Φωτό: ellinikahoaxes.gr