Κυριακές 8, 15, 22 και 29 Μαρτίου 2020
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑΚυριακές 8, 15, 22 και 29 Μαρτίου 2020
  • ΧΩΡΟΣΜ.Γ.Φ.Ι. & Κέντρο ΓΑΙΑ
  • ΩΡΕΣ11.30 π.μ.
  • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΤιμή Κύκλου Μαθημάτων: 80€ (στην τιμή περιλαμβάνεται η Είσοδος σε όλες τις Εκθέσεις του Μουσείου, καθώς επίσης η Δωρεάν είσοδος του Γονέα/συνοδού). Η τιμή για τον αδερφό/ή συμμετέχοντα είναι 70€.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και STEM Education
F
T
P
G+

NEA ΣΕΙΡΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ STEM ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Νέα Σειρά Κυριακάτικων εργαστηρίων για την Κλιματική Αλλαγή, σε συνεργασία με τον STEM Education αποκλειστικά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Το Μουσείο συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών, STEM Education διοργανώνει νέο κύκλο συναρπαστικών Κυριακάτικων εργαστηρίων, με τίτλο «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», που απευθύνονται σε μαθητές 2 ηλικιακών ομάδων:
Α’ – Γ’ και Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 8, 15, 22 και 29 Μαρτίου 2020, θα ξεκινούν στις 11.30π.μ. και θα έχουν διάρκεια 90 λεπτών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργαστηρίων έχει σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά για το τι σημαίνει “Κλιματική Αλλαγή”, καθώς και να τα βοηθήσει να κατανοήσουν βιωματικά τους παράγοντες που ευθύνονται για το φαινόμενο αυτό, ενώ παράλληλα τα προτρέπει να μάθουν πώς μπορούν να προστατεύουν το περιβάλλον.

Οι μικροί μας φίλοι θα κατανοήσουν το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και τις συνέπειές του. Επίσης θα έρθουν σε επαφή με τις λύσεις που προτείνονται για να περιοριστούν οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οδηγώντας τα έτσι σε έναν τρόπο ζωής εναρμονισμένο με την φύση, που σέβεται το περιβάλλον και έχει στόχο να αποτελεί η γη τόπο φιλόξενο για τις επόμενες γενιές.

Α΄ μέρος : τα δύο πρώτα εργαστήρια αποτελούν τη «ΓΝΩΣΗ» και φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνέπειές του για τον πλανήτη μας.

Β΄ μέρος: Τα δύο επόμενα εργαστήρια δίνουν τη «ΛΥΣΗ» και φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τους τρόπους που μπορούμε να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή, μέσα από την καθημερινότητά μας αλλά και από συλλογικές αποφάσεις και δράσεις.

Εργαστήριο 1ο:

Καιρός, Κλίμα, Κύκλος του νερού, Κλιματική αλλαγή

Μαθαίνουμε τι είναι ο καιρός και ποια είναι η σχέση του καιρού με το κλίμα. Ο κύκλος του νερού. Τι είναι η κλιματική αλλαγή και που οφείλεται.

Εργαστήριο 2ο:

Φαινόμενο του θερμοκηπίου, Υπερθέρμανση του πλανήτη, Λιώσιμο των πάγων.

Υπερθέρμανση πλανήτη – λιώσιμο πάγων (μικρότερες τάξεις) και
Αυξημένη έκλυση CO2 – Φαινόμενο Θερμοκηπίου (μεγαλύτερες τάξεις)

Εργαστήριο 3ο:

Πράσινη ενέργεια – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- ποιες αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες θα πρέπει να υιοθετήσουμε ώστε να επιβαρύνουμε λιγότερο την ατμόσφαιρα.

Εργαστήριο 4ο:

Οικολογικό σπίτι.

Ποιες είναι οι παράμετροι που πρέπει να φροντίζουμε στη κατασκευή των κτιρίων για να μην επιβαρύνουν το περιβάλ


Για κρατήσεις θέσεων:
210 8015010 και 210 8015870 (εσωτ. 513)
e-mail: imarnelis@gnhm.gr

Κόστος συμμετοχής Κύκλου 4 εργαστηρίων: 80€ (τιμή για αδερφό/ή 70€)

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης δεν πραγματοποιούνται επιστροφές χρημάτων.