• ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΔιαθέσιμο
  • ΤΙΜΗ
F
T
P
G+

Επιστημονική Επετηρίδα Annales Musei Goulandris

Η «Επετηρίς Μουσείου Γουλανδρή» (ANNALES MUSEI GOULANDRIS), είναι η κατ’εξοχήν επιστημονική έκδοση του Μουσείου, που εκδόθηκε από το 1973 ως το 2006. Περιέχει εργασίες που αφορούν κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου.
Οι εργασίες προέρχονται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Μουσείου, αλλά και από άλλους διακεκριμένους επιστήμονες σε θέματα Βοτανικής, Ζωολογίας, Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας, Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Περιλαμβάνονται επίσης βιογραφίες σημαντικών ερευνητών καθώς και βιβλιογραφικές και ιστορικές μελέτες. Οι εργασίες που υποβάλλονταν προς δημοσίευση στην Επετηρίδα ήταν γραμμένες σε μία από τις εξής 5 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά ή Λατινικά, με περιλήψεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Υπεύθυνος έκδοσης για τους δύο πρώτους τόμους υπήρξε ο καθηγητής Werner Greuter, ενώ στη συνέχεια, την έκδοση ανέλαβε ο διεθνούς κύρους καθηγητής William T. Stearn (1911-2001). Για τον τόμο 11 του Annales -τον τελευταίο, που εκδόθηκε -, υπεύθυνοι έκδοσης ήταν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Chris Brickell και John Akeroyd
Η Επετηρίς ανταλλάσσεται με 1.300 περίπου τίτλους περιοδικών εκδόσεων, σε συνεργασία με 650 κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα, ειδικές Βιβλιοθήκες και Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.