• ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣBurkhard Biel, Kit Tan
  • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ2014
  • ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΔιαθέσιμο
  • ΤΙΜΗ50
F
T
P
G+

Η Χλωρίδα της Σαμοθράκης

Παρουσιάζεται ο ανεκτίμητος βοτανικός θησαυρός της Σαμοθράκης! Οι 228 σελίδες της έκδοσης είναι πλούσια εικονογραφημένες με 260 έγχρωμες φωτογραφίες ανώτερων φυτών, βρυοφύτων, φυκών, λειχήνων, καθώς και τοπίων και αρχαιοτήτων!
Δίνεται ένας κατάλογος των αγγειοφύτων της Σαμοθράκης - απαριθμούνται συνολικά 1441 αυτόχθονα και εγκλιματισμένα είδη αγγειοφύτων, που ανήκουν σε 559 γένη και 123 οικογένειες - και καταγράφεται ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ή γίνεται βιβλιογραφική αναφορά για κάθε αγγειόφυτο, κάτι που ισχύει και για τους καταλόγους των βρυοφύτων και των λειχήνων. Επίσης, παρουσιάζονται χάρτες εξάπλωσης για 30 είδη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε 18 είδη και υποείδη, τα οποία έχουν δημοσιευτεί ως τοπικά ενδημικά!
Τέλος, στην έκδοση επισημαίνονται ορισμένες χλωριδικές περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με τις τωρινές και πιθανές μελλοντικές απειλές και συζητούνται τα απαραίτητα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη διαφύλαξη και την προστασία αυτών των περιοχών. Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τον Διονύση Μέρμυγκα, υπεύθυνο του Εργαστηρίου Βοτανικής του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Κυκλοφορεί και σε αγγλική έκδοση με τίτλο “Flora of Samothraki”.