ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ "ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ" ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Μια νέα εφαρμογή προστίθεται στη ψηφιακή εμπειρία του επισκέπτη,
στη «Γωνιά του Επισκέπτη». Η Εφαρμογή Προθηκών που δημιουργήθηκε
στο πλαίσιο των εφαρμογών ΚΕΜ*, είναι πλέον διαθέσιμη!!

Τα εκθέματα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας γίνονται «πύλες» σε έναν multimedia κόσμο, όπου οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να μελετήσουν για πρώτη φορά πολύτιμο ψηφιακό υλικό, προερχόμενο από πηγές εντός και εκτός Μουσείου.

Το πλούσιο υλικό της εφαρμογής, προβάλλεται σε ένα ευχάριστο ψηφιακό περιβάλλον, κατάλληλα δομημένο σε 2 επίπεδα τεκμηρίωσης, ώστε να απευθύνεται στο γενικό κοινό αλλά και στον ειδικό επιστήμονα.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 66 θεματικές ενότητες, 185 εκθέματα, και συνολικά 260 σημεία ανάδειξης υλικού, τα οποία καλύπτουν όλη τη Μόνιμη Έκθεση του ΜΓΦΙ, ενώ το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, ανανεώνει και εμπλουτίζει συνεχώς το διαθέσιμο υλικό.

Ο επισκέπτης έχει ελεύθερη πρόσβαση σε κείμενα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες, συνοδευόμενα με περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες, 100 βίντεο, 30 διαφορετικούς ήχους από τη φύση, live streaming από τα εργαστήρια του Μουσείου και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ψηφιοποιημένα βιβλία της Βιβλιοθήκης μας, δείγματα φυτών από το ιδιαίτερα πλούσιο Herbarium του Ιδρύματος, αλλά και τις υπόλοιπες συλλογές του Μουσείου, δημοσιεύσεις, υλικό από το Τμήμα Οικολογίας Εδάφους, αρχειακό υλικό για τους Ιδρυτές Άγγελο και Νίκη Γουλανδρή κ.ά.

Η νέα ψηφιακή εποχή του Μουσείου είναι ήδη εδώ και θα συνεχίσει
να ξεδιπλώνεται στο κοινό μας το προσεχές διάστημα.

Στην «Γωνιά του Επισκέπτη» υπάρχουν επίσης ψυχαγωγικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικονική περιήγηση (virtual tour).

*Η Εφαρμογή των Προθηκών υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΚΕΜ «Καινοτόμες Εφαρμογές Μουσείων», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Δράση ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ.

Φωτό: Ζυγόπτερο (Οδοντόγναθο)
Πνευματικά δικαιώματα / Δημιουργός: ΕΚΒΥ
Άδεια Χρήσης: EKBY

Ακολουθήστε μας: