Blog

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021: ΝΕΟ EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΚΑΣΤΟΡΑΣ: ΕΝΑΣ ΝΥΧΤΟΒΙΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ”

Πώς είναι να κάνεις μακροβούτι για να μπεις στην φωλιά σου; Σας περιμένουμε για μια περιπέτεια στην μέση της «λίμνης», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021!

Read more...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2021: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑTURA 2000

Την Παρασκευή 21 Μάϊου 2021 γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, για να τιμήσουμε το μεγαλύτερο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών στον κόσμο, στο οποίο έχουν ενταχθεί περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας με ανυπολόγιστη αξία για τους πολίτες και την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος την Ημέρα αυτή γιορτάζουμε με τo πρόγραμμα LIFE GRECABAT «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» («Greek Caves and Bats: Management Actions and Change of Αttitude», LIFE17 NAT/GR/000522, https://www.lifegrecabat.eu/ ), το οποίο έχει στόχο να βελτιώσει την κατάσταση διατήρησης 10 ειδών νυχτερίδων και του οικοτόπου των...

Read more...

BYΘΟΥΓΕΝΝΑ: ΦΕΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ! Φέτος, σεβόμενοι την ανησυχία του κόσμου για τις μαζικές συναθροίσεις. ετοιμάσαμε για εσάς και σας αφιερώνουμε μαζί με τις θερμότερες ευχές μας για χαρούμενες γιορτές, τη διαδικτυακή παράσταση «ΒΥΘΟΥΓΕΝΝΑ» που θα σας ταξιδεύσει σε έναν τρυφερό κόσμο με Βυθουγεννιάτικες εκπλήξεις! Μπορείτε να την απολαύσετε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας, από τις από τις 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2022! Σας περιμένουμε όμως και στο ατμοσφαιρικά στολισμένο Μουσείο για να ανταλλάξουμε ευχές,από την Πέμπτη 23...

Read more...

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟ ΑΛΕΚΟ ΦΑΣΙΑΝΟ

Mε θλίψη αποχαιρετούμε τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη και άνθρωπο Αλέκο Φασιανό! Φωτό: Mε την αείμνηστη Πρόεδρο του Μουσείου, Νίκη Γουλανδρή, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα το 2010 στο Μουσείο.

Read more...

ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2021-2022 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ORIGAMI !

Θέλετε να γνωρίσετε μερικά από τα είδη των 8 Συλλογών του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, κάνοντας Origami; Ακολουθήστε τις οδηγίες των βίντεο και δημιουργήστε τα δικά σας Origami (ένα ψάρι, μια πασχαλίτσα, ένα τριαντάφυλλο και μια πάπια)! Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η διαδικασία, όσο και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσουν!

Read more...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Σας γνωστοποιούμε ότι βάσει των πρωτόκολλων ασφαλούς λειτουργίας κλειστών Μουσείων βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙα/Γ.Π.οικ. βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙα/Γ.Π.οικ. ΦΕΚ Β' 5973/18-12-2021, για την είσοδο των επισκεπτών, είναι απαραίτητη η επίδειξη:

Read more...

Ε-CREATE: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Αγαπημένα μας παιδιά, στο e-Create, (Υποκατηγορία του e-Kids, στο Μενού της ιστοσελίδας μας), μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο Χωριό και να μοιραστείτε το έργο σας με τους φίλους σας, αλλά και με του Μουσείο μας! Περιμένουμε φωτογραφίες για να τις αναρτήσουμε!

Read more...

Η ΚΙΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Κίνα έχει «πολύ δρόμο μπροστά της», όσον αφορά την επίτευξη των στόχων για την προστασία του περιβάλλοντος, αναγνώρισε το Κρατικό Συμβούλιο στις 7 Νοεμβρίου, καθώς ανακοίνωσε μια συντονισμένη εκστρατεία κατά της ρύπανσης με νέους στόχους για καθαρότερο αέρα και νερό και μέτρα για την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Κίνα είναι η χώρα με την υψηλότερη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο.Το Κρατικό Συμβούλιο στοχεύει να καταστήσει το 93% περίπου των μολυσμένων γεωργικών εκτάσεων της χώρας κατάλληλες...

Read more...

e-COLORING: ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ!

Με το e-coloring, τη νέα σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά του Εκπαιδευτικού Τμήματος του ΜΓΦΙ, φέρνουμε τα ζώα της έκθεσης του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο σπίτι σας! Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με τον Σκαντζόχοιρο!

Read more...