Ένα νέο είδος δίθυρου (Tindaria kretensis n.sp.) ανακαλύφθηκε από ομάδα παλαιοντολόγων της Ελλάδας και της Ιταλίας. Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Ε. Κοσκερίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο R. La Perna, Αναπληρωτής Καθηγητής από το Università degli Studi di Bari Aldo Moro της Ιταλίας και η Χριστίνα Γιαμαλή, Υπεύθυνη των τμημάτων Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας και Υδροβιολογίας του Μουσείου μας.
Πρόκειται για ένα απολιθωμένο μικροσκοπικό (3,37 χλστ μήκος, 2,7 χλστ ύψος) Δίθυρο ηλικίας Κατωτέρου Πλειοκαίνου (5.3 – 3.6 εκατ. χρόνια), που ανήκει στο γένος Tindaria. Το όνομα του είδους, kretensis, υποδηλώνει την προέλευσή του καθώς βρέθηκε στον Nομό Ηρακλείου της Κρήτης στην περιοχή Βούτες.
Η εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annales de Paléontologie των ακαδημαϊκών εκδόσεων ELSEVIER και είναι διαθέσιμη εδώ:
Newsletter
Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.
Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.