Η ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ)

Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

Η τριανταφυλλιά είναι ίσως το πιο γνωστό φυτό σε κήπους, πάρκα και μπαλκόνια και δίκαια θεωρείται η βασίλισσα των λουλουδιών, σύμβολο αγάπης και ομορφιάς σ’ όλο τον κόσμο.

Οι τριανταφυλλιές είναι γνωστές από την αρχαιότητα, και συνεχίζουν ως σήμερα να εντυπωσιάζουν με τα πανέμορφα χρώματά τους και το μοναδικό τους άρωμα. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 είδη διαφορετικών τριαντάφυλλων!

Οι τριανταφυλλιές μπορούν να φυτευτούν όλο τον χρόνο, με το χρώμα των λουλουδιών τους να είναι ανάλογο με την ποικιλία της κάθε τριανταφυλλιάς. Είναι πολύ ανθεκτικές στο κρύο.

Ο βλαστός του φυτού έχει αγκάθια, όπως και τα φύλλα στις άκρες τους.

Καρτέλα φυτού: κοινό όνομα Τριανταφυλλιά

Είδος (πόα, θάμνος, δένδρο): Θάμνος

Φτάνει σε ύψος: Εξαρτάται από το είδος

Θέλει φως (σκιά, ήλιο): Πολύ ήλιο

Θέλει νερό (λίγο πολύ): Αρκετό, να μην στεγνώνει το χώμα του

Θέλει χώμα (είδος): Εμπλουτισμένο

Τα άνθη του έχουν χρώμα: Κόκκινο σκούρο, κόκκινο ανοιχτό, πορτοκαλί, ροζ, ή άσπρο

Το φυτεύω (μήνας του χρόνου): Όλο τον χρόνο

Αντέχει στο κρύο (λίγο πολύ): Πολύ

Αντέχει στη ζέστη (λίγο – πολύ): Αρκετά

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Ποιητές όλων των εποχών έχουν γράψει για το τριαντάφυλλο, ενώ πολλοί ζωγράφοι το έχουν ζωγραφίσει μόνο του ή σε συνθέσεις.

Ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους όσο κανένα άλλο, είναι ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Έχει μεταφραστεί σε 500 γλώσσες! Είναι ένα μαγικό παραμύθι που παρατηρεί τη ζωή, τους ενήλικες και την ανθρώπινη φύση, μιλάει για τη δύναμη της αγάπης μέσα από την σχέση ενός παιδιού και ενός τριαντάφυλλου.

Επίσης πολύ γνωστό είναι το πολύ παλιό παραμύθι «Η πεντάμορφη και το τέρας», όπου εξηγείται η σημασία ενός τριαντάφυλλου! Το παραμύθι αυτό εξακολουθεί να μαγεύει τα παιδιά, 260 χρόνια μετά την συγγραφή του!

Εκτός από την ομορφιά και το άρωμά της, η τριανταφυλλιά μας δίνει αρωματικό λάδι εξαιρετικής ποιότητας, που παίρνουμε από τα πέταλα του λουλουδιού και που χρησιμεύει στην παραγωγή αρωμάτων. Tα ροδοπέταλα ή τα μπουμπούκια των λουλουδιών τα χρησιμοποιούμε μερικές φορές για να αρωματίσουμε το συνηθισμένο τσάι ή, μαζί με άλλα βότανα για να παρασκευάσουμε αφεψήματα από βότανα.

Από την αρχαιότητα πολλοί λαοί είχαν ανακαλύψει τις φαρμακευτικές ιδιότητες των τριαντάφυλλων. Τα χρησιμοποιούσαν για τους πονοκέφαλους και για προβλήματα στα μάτια, τα αυτιά, τα ούλα, αλλά και για τις αιμορραγίες.

Υπάρχουν στοιχεία για χρήση του τριαντάφυλλου στην ιατρική στην αρχαία Ελλάδα ήδη από το 1600 π.Χ. αλλά και από άλλους αρχαίους πολιτισμούς, στην Αίγυπτο, στην Κίνα και στην Ινδία. Ωστόσο, πατρίδα της τριανταφυλλιάς θεωρείται η Περσία.

Το τριαντάφυλλο είναι ένας από τους πιο δυνατούς συμμάχους της υγείας του δέρματος. Βοηθάει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας, ενώ ηρεμεί τους ερεθισμούς και λειτουργεί σαν ένα φυσικό καθαριστικό του δέρματος. Το τριαντάφυλλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιμετωπίζει σημαντικά τις ρυτίδες.

….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού! Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα της τριανταφυλλιάς που φυτέψατε! Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, εφόσον καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

……………………………………………………………………………
ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ (ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ)

ΛΑΧΑΝΟ

Σπουδαία τα λάχανα!
Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραγούλια.
Κατά τη λαχάνα και η καζάνα
Όποιος έχει πολύ πιπέρι, βάζει και στα λάχανα
Τρώω κάποιον λάχανο

Είναι κάποιες από τις παλιές εκφράσεις σχετικές με το λάχανο, που έχουν παραμείνει να τις ακούμε ακόμα και σήμερα…

Το λάχανο είναι ένα φυλλώδες πράσινο, ανοιχτό πράσινο ή μοβ διετές φυτό, που καλλιεργείται για τα πυκνά φύλλα του.

Σχετίζεται με το μπρόκολο και το κουνουπίδι

Ένα λάχανο ζυγίζει γενικά μεταξύ 500 και 1.000 γραμμάρια. Τα πράσινα λάχανα με λεία φύλλα είναι τα πιο κοινά

Καρτέλα φυτού: κοινό όνομα Λάχανο

Είδος (πόα, θάμνος, δένδρο): Πόα

Φτάνει σε ύψος: 40 – 60 εκ. τον πρώτο χρόνο και 1,5 μέτρο τον 2ο χρόνο

Θέλει φως (σκιά, ήλιο): Ήλιο

Θέλει νερό (λίγο πολύ): Συχνά και σε μικρές ποσότητες, να παραμένει υγρό το χώμα

Θέλει χώμα (είδος): Πλούσιο σε άζωτο, φώσφορο και κάλιο

Τα άνθη του έχουν χρώμα: Άσπρα ή κίτρινα

Το σπέρνω (μήνας του χρόνου): Μάρτιο έως Αύγουστο

Αντέχει στο κρύο (λίγο πολύ): Αρκετά, όμως σε παγετό μπορεί να προκληθούν ζημιές

Αντέχει στη ζέστη (λίγο – πολύ): Iδανικά θέλει 20-26˚ C

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΥ

· Το λάχανο πιθανότατα εξημερώθηκε κάπου στην Ευρώπη πριν από το 1000 π.Χ.

· Χρησιμοποιήθηκε επίσης από Ευρωπαίους ναυτικούς για την πρόληψη του σκορβούτου κατά τη διάρκεια μεγάλων θαλάσσιων ταξιδιών.

· Το λάχανο παρασκευάζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: μπορεί να γίνει τουρσί, να φαγωθεί βραστό, ψητό, σοταρισμένο, κoκοκκινιστό, ή ωμό σε σαλάτα. Το ωμό λάχανο αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης C και φυτικών ινών.

· Στην Ελλάδα, το λάχανο το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ντολμάδες, καθώς τα φύλλα του όταν ζεματιστούν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τυλίξουμε τον κιμά. Οι λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο είναι ένα πολύ γνωστό και νόστιμο φαγητό.

· Πολλά ευρωπαϊκά και ασιατικά ονόματα για το λάχανο προέρχονται από την κελτο-σλαβική ρίζα kap, που σημαίνει “κεφάλι” (cabbage)

….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΥ!

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού! Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα του λάχανου που φυτέψατε! Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

……………………………………………………………………………

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά που φυτεύουμε το καλοκαίρι και απολαμβάνουμε το χειμώνα, το κουνουπίδι, είναι το…ξαδερφάκι του μπρόκολου!

Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, με άλλα λαχανικά, βραστό σε σαλάτα μαζί με λεμόνι ή ξύδι, ω γκρατέν, μπαίνει σε σούπες, το τρώμε όμως και κοκκινιστό/ γιαχνί, ή τουρσί!

Τελευταία το χρησιμοποιούν και για βάση πίτσας, αντί για ζυμάρι!!!

Έχει πλούσια διατροφική αξία και πολλά οφέλη για την υγεία μας, ενώ είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ

  • Το λευκό μέρος του κουνουπιδιού που τρώμε δεν είναι ο καρπός του, αλλά το λουλούδι του (ή η ανθοκεφαλή)!
  • Κατάγεται από τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου ενώ αναφορές υπάρχουν και στην Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο
  • Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο, το λάχανο και τα λαχανάκια Βρυξελλών
  • Όσο λιγότερο το μαγειρεύουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η διατροφική του αξία!

….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ!

Κάντε κλικ επάνω στο Download, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα
και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού!
Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα του κουνουπιδιού που φυτέψατε!
Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

……………………………………………………………………………
ΠΑΤΑΤΑ



Τηγανητή, ψητή ή βραστή, η πατάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ:

. Είναι στην ίδια οικογένεια με τη ντομάτα, τη μελιτζάνα και την πιπεριά.
· Η πρώτη ελληνική ονομασία της πατάτας ήταν γεώμηλο, δηλαδή μήλο της γης!
. Οι πατάτες που τρώμε μεγαλώνουν μέσα στο χώμα, στις ρίζες του φυτού και ονομάζονται κόνδυλοι.
. Πατρίδα της είναι το Περού, όπου καλλιεργήθηκε πριν από το 5.000π.Χ. ενώ στην Ελλάδα ήρθε πρώτη φορά από τον Ιωάννη Καποδίστρια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ!

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού!
Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα της πατάτας που φυτέψατε!
Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά αργότερα που θα καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

…………………………………………………………………..

ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

Από τα πιο δημοφιλή λαχανικά που συναντάμε στην κουζίνα, το φρέσκο κρεμμύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά πιάτα και συνταγές, δίνοντας νοστιμιά στα φαγητά μας!

Έχει ευχάριστη γεύση για αυτό συχνά τρώγεται ωμό σε σαλάτες!

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, αλλά χαμηλό σε θερμίδες, για αυτό είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

Καρτέλα φυτού: κοινό όνομα Φρέσκο κρεμμύδι

Είδος (πόα, θάμνος, δένδρο): Πόα

Φτάνει σε ύψος: 40-50 εκατοστά

Θέλει φως (σκιά, ήλιο): Ήλιο

Θέλει νερό (λίγο πολύ) Συχνά, μικρές ποσότητες κάθε 4-5 μέρες

Θέλει χώμα (είδος): Ελαφρύ, με καλή αποστράγγιση

Τα άνθη του έχουν χρώμα: Λευκό, λευκοπράσινο, ιώδες

Το σπέρνω (μήνας του χρόνου): Όλο το χρόνο

Αντέχει στο κρύο (λίγο πολύ): Λίγο

Αντέχει στη ζέστη (λίγο – πολύ): Λίγο, ιδανικά θέλει γύρω στους 15οC


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

· Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το πράσο

· Το υπόγειο τμήμα του φρέσκου κρεμμυδιού λέγεται βολβός και είναι ουσιαστικά το ξερό κρεμμύδι που βάζουμε σε όλα τα φαγητά μας!

· Είναι πολύ δημοφιλές στην Ασία, όπου χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις συνταγές!

….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ!

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού! Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα του φρέσκου κρεμμυδιού που φυτέψατε!
Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

……………………………………………………

ΦΑΣΟΛΑΚΙ

Από τα πιο δημοφιλή λαχανικά του καλοκαιριού, όχι μόνο στην διατροφή μας
αλλά και στη λογοτεχνία και την ζωή μας! Πολύ γνωστός είναι ο Τζακ και η
φασολιά, ενώ σίγουρα έχετε ακούσει την παροιμία «Φασούλι το φασούλι,
γεμίζει το σακούλι!»
Τα πράσινα φασολάκια τρώγονται σε σαλάτες αλλά και σαν λαδερό φαγητό!
Είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και
πρωτεΐνες και είναι ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς
είναι χαμηλά σε λιπαρά (90% νερό)!

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ:

  •  Προέρχεται από την Αμερική και ήρθε στην Ελλάδα στα μέσα του 17 ου
    αιώνα
     Κάποιες ποικιλίες των φασολιών μας δίνουν ξερά φασόλια, όπως οι
    γίγαντες και τα μαυρομάτικα φασόλια!

….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ!

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού! Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα του φασολιού που φυτέψατε! Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

………………………………………………………………………………………………….

TA ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ (ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ)

ΣΕΛΙΝΟ

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας.

Τρώγεται ωμό, κομμένο κομματάκια μέσα σε σαλάτες, αλλά και μαγειρεμένο σε παραδοσιακές σούπες, όπως η φασολάδα και η ψαρόσουπα, καθώς και σε συνταγές με κρέας, δίνοντας μια ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά!

Είναι πολύ ωφέλιμο, καθώς περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, B2 και Κ.

Καρτέλα φυτού: κοινό όνομα Σέλινο

Είδος (πόα, θάμνος, δένδρο): Πόα (διετές φυτό που καλλιεργείται ως ετήσιο)

Φτάνει σε ύψος: 90 εκατοστά

Θέλει φως (σκιά, ήλιο): Ήλιο

Θέλει νερό (λίγο πολύ): Πολύ, θέλει τακτικό πότισμα

Θέλει χώμα (είδος): Πλούσιο σε οργανική ύλη

Τα άνθη του έχουν χρώμα: Λευκό ή πράσινο

Το σπέρνω (μήνας του χρόνου): Απρίλιο έως Αύγουστο (καλοκαιρινή σπορά)- φυτεύεται και το φθινόπωρο

Αντέχει στο κρύο (λίγο πολύ): Αρκετά, μέχρι τους -3ο C

Αντέχει στη ζέστη (λίγο – πολύ): Λίγο, ιδανικά θέλει 16-20ο C


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ

· Οι πιο γνωστές του ποικιλίες, εκτός από το παραδοσιακό σέλινο, είναι το σέλερι και η σελινόριζα

· Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον μαϊντανό, με μεγαλύτερα φύλλα

· Το έντονο άρωμά του οφείλεται σε ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει, το οποίο του δίνει και χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες!

· Από τα αρχαία χρόνια, Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική και οι Κινέζοι ως φάρμακο.

· Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να προσφέρουν κρασί από σέλινο στους νικητές των αγώνων ως ένδειξη τιμής και ανδρείας

· Το θεωρούσαν επίσης πένθιμο φυτό, γιατί στις νεκρικές τελετές όσοι πενθούσαν, φορούσαν στεφάνια από σέλινο.


…ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ!

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού! Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα του σέλινου που φυτέψατε! Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!

……………………………………………………………………

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Το μυρωδικό που πάει…με όλα, για αυτό και χαρακτηρίζουμε «μαϊντανό» κάποιον που βρίσκεται παντού!
Ο μαϊντανός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά που καλλιεργούμε στον κήπο, ή στο μπαλκόνι μας.
Τα αρωματικά του φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, πίτες αλλά και σε πολλές ακόμη συνταγές, δίνοντας ξεχωριστή γεύση και άρωμα στο πιάτο μας!
Ο σγουρός μαϊντανός μπαίνει ακόμα και ως διακοσμητικός σε διάφορα πιάτα!


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ:

. Στην αρχαία Ελλάδα λεγόταν πετροσέλινο
· Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο (περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό) και περιέχει βιταμίνες Α, Β, C (3 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι).
. Βοηθά στη διαδικασία της χώνεψης.
. Οι αρχαίοι Έλληνες τον χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό βότανο αλλά και ως φάρμακο σε διάφορες αρρώστιες, ενώ οι Ρωμαίοι μονομάχοι τον χρησιμοποιούσαν πάντα στους χυμούς τους ως δυναμωτικό.


….ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ!

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία, ρυθμίστε το μέγεθος, εκτυπώστε, κόψτε με ένα ψαλίδι το περίγραμμα
και κολλήστε το χάρτινο αυτό καρτελάκι, επάνω σε ένα ξυλάκι παγωτού!
Στη συνέχεια τοποθετήστε το ξυλάκι μέσα στο χώμα του μαϊντανού που φυτέψατε!
Έτσι θα ξέρετε ποιο φυτό είναι, ειδικά όταν καλλιεργείτε πολλά φυτά συγχρόνως…!


Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.

Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.