Μεγάλη συνεργασία ΜΓΦΙ & ΟΠΑΠ για το 2011 – 2012: Καλό για όλους – Γνώση για όλους
Newsletter
Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.
Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.
Με την αρχή της σχολικής χρονιάς συνεχίζεται η συνεργασία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και της ΟΠΑΠ Α.Ε. με βασικό στόχο την εκπαίδευση μαθητών σχολείων από περιοχές με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά προβλήματα. Παράλληλα θα γίνει μεγάλος διαγωνισμός για τα παιδιά από όλα τα σχολεία της Ελλάδας με θέμα την Φύση και το Περιβάλλον.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Μουσείου κα Νίκη Γουλανδρή: «Σήμερα, η φύση ζητά να δράσουμε. Έχει ανάγκη από καλά ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Η ευαισθητοποίηση και η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελούν την ασφαλέστερη επένδυση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα διασφαλίζει και θα χειρίζεται συνετά τους φυσικούς πόρους. Η συνεργασία μας με την ΟΠΑΠ δίνει την δυνατότητα σε παιδιά που ίσως θα ήταν δύσκολο να επισκεφτούν το Μουσείο, να γνωρίσουν τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του φυτικού και ζωικού βασιλείου, καθώς και τις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης».
Το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΟΠΑΠ στην χώρα μας με το «Καλό για όλους» διευρύνεται με την συνεργασία αυτή και στον τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που είναι εξαιρετικά επίκαιρος και κρίσιμος. Με αυτόν τον τρόπο το «Καλό για όλους» γίνεται «Γνώση για όλους».
Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις από την ιστοσελίδας μας.
Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.